«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 15 septembar 2012

Ruski ambasador Aleksandar Konuzin priredio je oproštajnu večeru na kojoj je, pored ministara vlade Srbije i zvanica iz svih sfera javnog i kulturnog života, prisustvovao dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine. Tom prilikom, dr Smiljanić je Aleksandru Konuzinu poželeo sreću u daljem životu I radu i ocenio kako je dosadašnja saradnja izmedju Ruske Ambasade u Beogradu I opštine Apatin bila više nego odlična.

- Ambasador Konuzin je uvek rado viđen gost u našoj opštini koja neguje tradiciju dana Ruske culture u Apatinu. Poznato je da je Vladimir Putin počasni gradjanin našeg grada, a apatinska televizija prva u Vojvodini je počela sa emitovanjem ruskih vesti što potvrdjuje činjenicu koliko se neguju prijateljski odnosi izmedju dva naroda – receno je na prijemu. Na prijemu se okupio veliki broj zvanica iz svih sfera javnog i kulturnog života, a ambasador Konuzin je sa suprugom više od sat vremena dočekivao zvanice.

Državni vrh, predvođen predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem,takodje je poželeo Konuzinu sreću u daljem radu.Na prijemu su bili i crkveni velikodostojnici predvođeni patrijarhom Irinejom, vojni vrh i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, kao i brojne diplomate, ambasadori Francuske, Hrvatske, Slovenije, Italije, Kanade, kao i šef delegacije EU u Beogradu Vensan Dežer.

Da podsetimo, ambasador Rusije u Beogradu, Aleksandar Konuzin, zvanično je posetio Apatin 2009. godine, gde je sa predsednikom opštine Apatin dr Smiljanićem razgovarao o mogućnostima saradnje dve države na nivou regija, odnosno lokalnih samouprava. Ove godine savetnik ruskog ambasadora, Aleksandar Konanihin, otvorio omladinski kamp u banji Junaković.

Prijava