«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 21 septembar 2012

Sinoć u Skupštini Srbije,prilikom devetog vanrednog zasedanja , u okviru diskusije o buđžetu i budućim investicijama Vlade Srbije, govorilo se i o opštini Apatin. Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović je izjavila sledeće:

Zbog toga što se ovde plasira teza da ja, koja sam aktuelni ministar u Vladi Republike Srbije i nadležna za lokalne samouprave i regionalni razvoj, ne ulažem dovoljno u AP Vojvodinu, jer to nisam radila ni kao ministar za NIP. Na tu stvar moram da reagujem U prvoj godini mandata 2008. godine zatekla sam budžet NIP-a i devet milijardi dinara, u mom mandatu je prebačeno iz NIP-a budžetu AP Vojvodine. Od ukupno 18,7 milijardi dinara, koje su te godine potrošene iz budžeta NIP-a, devet milijardi i 700 miliona za infrastrukturne projekte u nečemu što su zvali ostatak Srbije, Beograd i centralna Srbija, a devet milijardi za Vojvodinu. Sledeće 2009. godine iz budžeta NIP-a finansirano je prvih 20 kilometara auto-puta kroz Vojvodinu i zaista ne želim da slušam više ovde da je najviše novca uloženo u Trstenik iz koga jesam, ili iz Loznice iz koje nisam i u koju je uloženo u razvoj infrastrukture, ali nikako ne najviše, rekla je Kalanović.

U diskusiju se potom uključio narodni poslanik Siniša Lazić, koji je kazao:

U vreme kada je Verica kalanović bila ministar NIP odobreno je 1,8% budžeta za celu teritoriju APV. Od tih 1,8% je odobreno 85 miliona za finansiranje izgradnje puta između Bačko Monoštora i Kupusine, partnerstvo sa lokalnom samoupravom. Lokalna samouprava je 50% svojih sredstava realizovala, a 50% sredstava koja su sredstva NIP do dana današnjeg nisu prebačena. Ovih dana je godinu dana od toga. Znači to je istina. Nadam se da ćemo uspeti da do kraja završimo ovu realizaciju projekta, jer to omogućava da Apatin izađe na mađarsku granicu jednim mnogo kraćim putem. Taj put je kroz rezervat gornjeg Podunavlja. Taj put kroz gornje Vrlo je interesantna lokacija i mislim da je to u interesu svih nas. Tako da u pravcu toga vas molim da zaista ispoštujete to što ste pre godinu dana obećali, da to završite i da na takav način pomognete lokalnoj samoupravi i ta sredstva od 1,8% neće biti sredstva koja će ugroziti budžet Republike Srbije, i siguran sam da ćemo višestruke koristi imati od toga – rekao je poslanik Lazić.

Prijava