«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 19 decembar 2012

Sinoć je održana izborna skupština zavičajnog udruženja ličana “Nikola Tesla”. Pored velikog broja Apatinaca skupštini su prisustvovali i gosti, predstavnici udruženja ćiro- Drvar lička kaldrma iz Beograda, i zavičajnog udruženja ličana Ognjište iz Prigrevice.

    U uvodnoj reči Rade medić član organizacionog odbora je govorio o istorijskoj povezanosti  ovih krajeva sa likom, i potrebi osnivanja ovog udruženja u Apatinu. Skupštinu je simbolično otvorila ženska pevačka grupa “Ognjište” sa nekoliko tradicionalnih ličkih  pesama što je naišlo na opšte simpatije svih prisutnih. Član radnog predsedništva Milan škrbić je dao kratak osvrt na lik i delo Nikole Tesle čije će ime nositi udruženje. Tom prilikom prisutni su mogli da čuju i neke manje poznate pojedinosti iz života ovog genija. Predsednik inicijativnog odbora Jovo bokan je podneo izveštaj o svim aktivnostima koje su prethodile ovoj skupštini. Ovaj materijal i program rad udruženja koji je podneo rade medić usvojeni su jednoglasno. Usledila je konstruktivna diskusija prusutnih u okviru koje je željko bursać predstavnik udruženja ćiro lička kaldrma, predsedniku opštine dr živoradu smiljaniću uručio  sliku  babića jezera kod ličke kaldrme.

U izbornom delu skupštine jednoglasno je prihvaćen predlog za pojedince i radna tela koja će u narednom mndatnom periodu rukovoditi udruženjem. Za predsednika udruženja je izabran dr živorad smiljanić što je propraćeno gromkim aplauzom. Njegov zamenik će biti rade medić, a u upravni odbor su izabrani Jovo Bokan,Sonja Tepavac,Mile Đukić,Petar Pepa Bursać,Stevo Drača,Milan Lavrnić i Milan Škrbić. Izabran je i nadzorni odbor. Apatinci poreklom iz Like mnogo očekuju od novoosnovano udruženja što je potvrdila i prepuna sala zgrade opštine  tokom održavanja skupštine.

Prijava