«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 21 decembar 2013

Predsednik opštine Apatin, dr Živorad Smiljanić ugostio je  premijera SrbijeIvicu Dačića, kao  i delegaciju Privrednog društva “Fleš Srb” predvođenu direktorom Robertom Vitijem.

Oni su u svečanoj sali SO Apatin potpisali četiri povelje o izgradnji fabrike “Fleš Srb”, od kojih je jednu premijer Dačić postavio u temelj buduće fabrike. Nakon sastanka, prisutne delegacije su otišle u Rrobno-transportni centar gde su ih dočekali brojni sugrađani, a u svečanom delu programa su nastupale mažoretkinje.  

Premijer Srbije, Ivica Dačić je uz prisustvo predsednika opštine Apatin, dr Živorada Smiljanića postavio  kamen temeljac za izgradnju buduće fabrike „Fleš Srb“ na lokaciji Robno – transportnog centra. Premijer  je na polaganju kamena temeljca fabrike za tkanje, bojenje i doradu trikotaže pozdravio investiciju u Apatinu koja će uposliti više od 200 radnika.

Predsednik Opštine Apatin dr Živorad Smiljanić, koji se zalagao da se pokrene jedna od najzančajnijih i najvrednijih investicija u apatinskoj opštini,potpisao krajem juna ove godine sa predstavnicima italijanske firme "Fleš" ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta bez naknade, radi izgradnje fabrike za doradu tekstila i farbanje.

Investicija je vredna 26,6 miliona evra.  U radu fabrike „Fleš Srb“ biće upotrebljena najsavremenija tehnologija i kvalitetni ljudski resursi. Proizvodni asortiman ovog društva čini tekstil za proizvodnju kupaćih kostima, donjeg rublja, odeće i sportske odeće, a trikotaža “Ripa” predstavlja jednog od najvažnijih evropskih proizvođača tehničkih – lakih tekstila

Za opštinu Apatin ovo je veoma značajna investicija naročito zbog toga što pomenuta fabrikaposluje po najvišim tehnološkim  i standardima kvaliteta, uključujući moderna postrojenja, procese projektovanja, istraživanje i negovanje ljudskih resursa.

Nakon svečanog dela programa, Dačić  i dr Smiljanić, kao i predstavnici italijanske firme “Fleš”, koji su postavili kamen temeljac za izgradnju buduće fabrike, obišli su Banju “Junaković”nakon čega je za goste bio priredjen svečani ručak.

Prijava