«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 10 mart 2014

Na sednici Opštinskog veća usvojeno je 30 tačaka dnevnog reda, a u prvom planu usvojen je set finansijskih izvešataja za MZ Apatin, MZ Prigrevica, MZ Svilojevo, MZ Sonta i MZ Kupusina. 

Za nastavak zamene azbestno – cementnih cevi dužine 24 kilometra u Apatinu  ove godine je predviđeno 96.000.000 dinara iz sredstava mesnog samodoprinosa od tri odsto, a završetkom ove investicije Mesna zajednica će završiti veliki projekat za na distributivnoj vodovodnoj  mreži.  Mesna zajednica Prigrevica do kraja godine takođe planira nastaviti projekat zamene cementno – azbestnih cevi, kao i izradu projekta za budući industrijski park  koji bi bio smešten na putu Prigrevica – Svilojevo. Predstavnici sela se nadaju da će do kraja godine uspeti  izdejstvovati izgradnju Srpske pravoslavne crkve u svom mestu.  

Jedan od prioriteta MZ Kupusina za 2014. godinu biće nastavak izgradnje Indistrijskog parka. Interesantna stavka u planovima ove MZ odnosi se na iniciranje posebnih mera za poboljšanje i praćenje bezbednosne situacije u selu, saradnja sa opštinom Apatin i Policijskom stanicom na sprečavanju porasta kriminala. Mesna zajednica Svilojevo u ovoj godini planira urediti seoske dotrajale trotoare, ratarske puteve, kao i izgradnju puta Svolojevo – Prigrevica.

Nakon zajedničkog ulaganja MZ Sonta i Lovačkog udrženja „Fazan“ u zgradu Lovačkog doma, uspešno su okončani radovi na unutrašnjemuređenju objekta kojim će se upotpuniti turistička ponuda sela.  Tokom sednice usvojen je predlog zaključka o davanju saglasnosti investitoru „Fleš Srb“ da se priključi na trasu cevovoda za prečišćene vode. Članovi ovog tela dali su saglasnost  da ova kompanija izgradi cevovod od predviđenog objekta fabrike do recipijenta, pod uslovom da se pre izvođenja radova zakljući ugovor sa „Direkcijom za izgradnju“ iz Apatina  radi neophodnog nadziranja tekućih radova na ovoj kapitalnoj investiciji.  

U daljem radu sednice usvojeni su finasijski izveštaji i planovi  JP „Direkcija za izgradnju“, JKP „Naš dom“, Narodne biblioteke, Opštinskog kulturnog centra, Centra za socijalni rad, Turističe organizacije Apatin i JP „Putničko pristanište i marina“. Članovi veća su usvojili predlog protokola o partnesrtvu  opštine Apatin i Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine Srbije i predlog inicijative Kancelarije za KiM o pomoći, kao i predlog finasijske pomoći Borisu Kneževiću iz Prigrevice za dalje lečenje.  
 
Opštinsko veće je usvojilo i inicijativu prirodnjačkog društva „Stari Dunav“ za postavljanje istraživačke stanice  radi sprovođenja aktivnosti na proučavanju i zaštiti životne sredine, kao i predlog plana za odbranu od poplava. U finišu sednice je izglasano  da Apatin bude domaćin prvesntva države u šahu za žene koje će krajem marta ove godine biti održano u Banji „Junaković“. Gotovo da ne prođe ni jedna sednica Opštinskog veća, a da se tačka dnevnog reda ne odnosi na zahteve  vansudskog poravnanja oko materijalne odštete licicima usled ujeda pasa lutalica. Na ovoj sednici usvojeno je 10 zahteva od kojih se tri odnose na maloletnu decu.

Prijava