«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 15 jul 2014

Apatin je dobijanjem  Slobodne zone  stvorio jedan od  preduslova za dobijanje novčanih sredstava iz evropskih  pristupnih fondova. Reč je o projektima infrastrukturnog  opremanja javnih površina “Slobodne zone” u Apatinu.  Predsednik opštine Apatin dr Živorad Smiljanić  održao je sastanak sa  Vićencom  Persi Del Marmom, predstavnikom Evropskog fonda povodom  projekta  „Opremanja industrijske zone u Apatinu“. Projekat finansira Evropski  fond za podršku lokalnim samoupravama (MISP), a Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu je koordinator.

- U naredne dve sedmice  biće završen elaborat o projektu opremanja industrijske zone u Apatinu i organizacija  sastanaka radne grupe koju je na samom početku projekta imenovao predsednik opštine, ima zadatak da razmotri sadržaj i kvalitetelaborata i nastavi kontinuirani rad sa ekpertima do završetka pomenute studije. Eksperti koji su nas posetili na čelu sa Vićencom Del Marmom, želeli su da  da provere razmišljanja idejnih rešenja i predložene zaključke, rekla je Snežana Milešević, LER opštine Apatin.

Projekat sa kojim će Apatin aplicirati za sredstva su  komunalno opremanje industrijske zone, nasipanje peska u preostale kasete Slobodne zone, izrada atmosferske i fekalne kanalizacije kao i izrada vodovodne i protivpožarne mreže.

Radnom sastanku učestvovali su i v.d.direktor Slobodne zone Apatin Miloš Đerić, direktor JKP „Naš dom“  Mirko Pavlović,  koordinator za LER opštine Snežana Milešević i predstavnik JP Direkcija za izgradnju grada.

Prijava