«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 10 jul 2015

Obeleževanjem Dana nauke u Srbiji, u Apatinu je proslavljen  dan rođenja našeg velikog naučnika i vizionara Nikole Tesle. Godine 2011. opština Apatin je počela sa izgradnjom Trga koji će poneti ime najvećeg srpskog naučnika Nikole Tesle, rodom iz Like, odakle potiče i više najveći broj  stanovnika Apatina koji su koloniazcijom došli u ovaj ravničarski kraj.

Trg je svečano otvorio dr Živorad Smiljanić predsednik opštine Apatin. Nastupom Duvačkog orkestra iz Kupusine, pod rukovodstvom mr Lasla Dieneša započeta je svečanost koju je pratio veliki broj naših sugrađana.

Program je nastavljen nastupom državnih prvakinja i nosioca srebrne medalje sa evropskog takmičenja u mažoret plesu, mažoretkinje KUD-a “Mažoret” iz Sonte, pod rukovodstvom Adama Vidakovića.

Nakon njih je nastupio izvođački ansambl Gradskog KUD- a “Dunav” sa igrama iz Like, koje je pripremio Đuro Kovačić.

Besedu o Nikoli Tesli pročitala je  Ana Krajačić, đak generacije Gimnazije “Nikola Tesla”.

Vence na spomenik Nikoli Tesli položili su Marina Gajčin, učenica generacije OŠ “Žarko zrenjanin”, Ana Krajačić, đak generacije Gimnazije “Nikola Tesla”, Dušana Kandić, đak generacije Srednje građevinske i drvoprerađivačske stručne škole, Nemanja Lakić, učenik generacije Tehničke škole sa Domom učenika trogodišnje i Darko Plavšić, učenik generacije Tehničke škole sa Domom učenika četvorogodišnje škole.

Ove godine sve manifestacije: kulturne, obrazovne, zabavne i sportske su u znaku obeležavanja 70-godišnjice kolonizacije Ličana u apatinsku opštinu.

U daljem programu predstavila su se deca iz Predškolske ustanove “Pčelica” koja su na otvaranju svoje manifestacije “Dani dečijeg stvaralaštva u koreografiji vaspitačica Radmile Uzelac i Radmile Krtinić izvela program posvećen kolonizaciji. To su deca uzrasta  pet i šest godina, sa igrama iz Like.

Nakon njih su nastupali učenici i nastavnici Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” sa delom programa koji su izveli povodom obeležavanja Dana svoje škole, a koji je pripremila prof. književnosti Dragana Čugalj.

U programui su učestvovali  i učenici Gimnazije “Nikola Tesla” koji su izveli deo svog programa posvećenog Danu Gimnazije i 70-godišnjici kolonizacije. Program je pripremila prof. književnosti Mirjana Ćalić.

Nakon svečanog programa  brojnim gledaocima se predstavila popularna grupa Legende.

Prijava