«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 04 septembar 2012
Štampa

Sonćanske mažoretkinje jutros su se vratile iz francuskog grada Mazamet, kod Tuluza, gde su, kao takmičarke koje su predstavljale našu zemlju, učestvovale na evropskom prvenstvu mažoretkinja. Ekipno, u konkurenciji junirki sa mažoret štapom, osvojile su 10. mesto.

Na evropskom prvenstvu mažoretkinja koje je ove godine održano na jugu Francuske, u Mazametu, između Montpeljera I Tuluza, sonćanske mažoretkinje ekipno su, u vrlo jakoj konkurenciji juniorki, osvojile deseto mesto, od ukupno 35 ekipa.

Iako znatno oslabljene odnosno sa nepotpunim sastavom, jer su im nestojale četiri devojke iz standardne postavke, svojom energijom I željom da se pokažu u što boljem svetlu, na žiri su ostavile jako dobar utisak, tako da je ovo za njih vrlo dobar rezultat, pogotovo ako se ima u vidu činjenica da je po ukupnom broju ekipa I učesnica ovo 14. evropsko prvenstvo bilo najjače do sada. Učestvovalo je, naime, ukupno 110 ekipa iz Španije, Francuske, Rumunije, Crne Gore, BiH, Slovenije, Hrvatske, Italije I Engleske, a takmičarke iz Češke I Slovačke koje su inače prešle iz asocijacije mažoretkinja EMA u ovu asocijaciju iz istočnih zemalja Evrope, pokazale su vrhunske izvedbe I brojne novine koje će sigurno biti usvojene na narednim takmičenjima mažoretkinja.

Nastupom sonćanskih mažoretkinja u Francuskoj, zadovoljan je i njihov rukovodilac, Adam Vidaković koji nam je rekao da su one marljivo trenirale do poslednjeg dana pred putovanje, a ono je, uzgred rečeno, trajalo u odlasku I u povratku po 27 sati.Zadovoljan je I solo nastupom članice KUD-a Mažoret Rozali Kurta iz Svilojeva koja je , u svojoj konkurenciji, zauzela 11 mesto.
Podsećamo, sonćanskim mažoretkinjama koje su trostruke prvakinje Srbije u mažoret plesu, ovo je šesto učestvovanje ua evropskom prvenstvu I uvek su , kao I sada, bile plasirane u prvih deset u Evropi.

Prijava