«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 16 oktobar 2012
Štampa

Povodom meseca starih osoba, i kao najava 24. oktobra dana oslobođenja opštine Apatin proteklog petka je u banji junaković održan sedmi po redu oktobarski bal pesme i smeha pod tradicionalnim nazivom “Nema Ljutiš”.


Organizator opštinska organizacija penzionera inavlida rada okupila je ove godine preko 300 penzionera iz 15 vojvođanskih opština. .Uz pesmu i smeh prisutni su proveli jednu za njih nezaboravnu noć, stekli nova prijateljstva i pokazali kako se život može gledati i sa vedrije strane.

U uvodu ove večeri prisutne je u ulozi domaćina pozdravio Ratko bogić predsednik opštinske organizacije inavlida rada, kao i Statna Svilarov predsednica pokrajinske oeganizacije. U ime lokalne samouprave dobrodošlicu u Apatin gostima je poželeo Miodrag Bakić zamenik predsednika opštine. Uz muziku “SIR” orkestra svi prisutni su napravili lep uvod u ovu noć, a delom svog repertoara su se predstavile i sonćanske mažoretkinje. Svojom lepršavom igrom devojčice iz Sonte su izmamile osmehe i aplauze prisutnih. Igra i pesma su bili samo uvod u centralni deo večeri – izbor naj u četiri kategorije koje će nagrađeni nositi s ponosom do narednog oktobra. Najfrizuru po oceni žirija imala je Danka Stojković iz Odžaka.Najveseljak je bio Jovan Jovanović iz žablja. Sve je to prisutnima bilo manje važno u očekivanju onog glavnog. Izbora najzavodsnice i najzavodnika. Najzavodnica je dobila nagradni vikend u Banji junaković i maštovitu kecelju organizatora. Ove godine to je Slavica Janjušević iz Crvenke. Uz veliki aplauz prisutnih do bine je došao i ovogodišnji najzavodnik- Vukašin vučinić iz Sivca.
Kraj proglašenja je bio najava velikog kola, i potvrda da su uvek najrazigarniji baš penzioneri – pa još invalidi.

Prijava