«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 16 oktobar 2012
Štampa

U organizaciji Opštine Apatin i Klastera transporta i logistike Vojvodine, u Apatinu se od 15. do 19. oktobra 2012, godine, održava edukativni kamp vodnog saobraćaja „Dunavska inicijativa, Apatin, 2012“.

Učesnici kampa su učenici Srednje saobraćajne škole Pinki Novi Sad, Tehničke škole Apatin (vodno-brodograditeljski smer) i Srednje brodarske škole Beograd i to po minimum 15 učenika na osnovu odabira predmetnih nastavnika srednjih škola. Kamp se organizuje u okviru Stuba “Ekonomija znanja”, kao deo edukativne aktivnosti pod nazivom “Stimulacija mobilnosti učenika, studenata, nastavnika i istraživača unutar Dunavskog regiona”, koja se u okviru evropskih programa sprovodi za obavljanje letnje i stručne prakse preko više evropskih udruženja radi edukacije i stvaranje uslova za ostvarivanje međunarodne saradnje nastavnika, učenika, budućih studenata i saradnika. Aktivnosti kampa sprovode se u Tehničkoj školi sa Domom učenika u Apatinu i realizuju u dva dela: pre podne – nastava, popodne – opšti deo u Marini Apatin, Kapetaniji Apatin, Brodogradilištu Apatin i u lukama Apatin, Bogojevo i Bezdan.
 Danas je održan svečani defile učesnika i njihovih domaćina na platou marine „Apatin“. Svečano je otvarena kancelarija Klastera transporta i logistike Vojvodine u upravnoj zgradi JP Pristan i marina“Apatin”.

Otvranju su prisustvovali Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za rad, zapošnjavanje i ravnopravnost polova, mr Pavle Galić, pomoćnik ministra sektora za vodni saobraćaj i bezbednost plovidbe, dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin sa saradnicima i drugi.
Nakon otvaranja kancelarije predsednik opštine sa predstavnicima sve tri škole zasadili su prvo drvo prijateljstva u leji marine. Nakon toga je održan javni stručni okrugli sto na temu primene Dunavske strategije u prioritetnoj oblasti za vodni saobraćaj i transport, u sali JP Pristan i marina „Apatin“. Predavači, sa prilagodjenim temama za uzrast, su bili Tatjana Đukić, direktor škole iz Beograda, dr Hugo van Vegel, mr Pavle Galić, Duško Radičić, dr Jovan Tepić i Milan Vučinić. U kulturno-umetničkom programu učestvovao je izvođački ansambl Gradskog kulturno-umetničkog društva „Dunav“ sa solistima.

Prijava