«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 16 oktobar 2012
Štampa

U Apatinu je proteklog vikenda održan 17. INTERFER - Internacionalni festival reportaže, čiji je organizator Televizija Apatin. Ove godine pristiglo je oko 280 radova u svih pet takmičarskih kategorija: televizijska, novinska, radio, foto i komercijalna reportaža.

Pored reportera iz Srbije, učestvovali su novinari iz: Velike Britanije, Francuske, Rusije, Austrije, Bugarske, Rumunije, Crne Gore, BiH, Makedonije, ali i vanevropskih zemalja: Koreje, Indije, Irana, Šri Lanke i Gabona...

- Interfer je jedna od najboljih afirmacija Apatina do sada. Tri dana smo domaćini najboljim novinarima Srbije i gostima iz regiona, a narednih mesec dana će se o našem gradu pričati u gotovo svim medijima. Ovo je jedinstven skup reportera i izvanredan festival koji puno znači ovoj sredini, rekao je na otvaranju dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine.

Na samoj završnoj priredbi u nedelju, kada su dodeljene nagrade naboljima, bile su gotovo sve nacionalne televizijske i novinske kuće, mnogi poznati novinari koje viđamo u svim medijima: RTS, PrvaTV, B92, Pink i dr. kao i novinske kuće: Večernje novosti, Pres, Blic, Kurir, Politika... Radio Beograd, kao i mnoge druge regionalne i lokalne tv i radio stanice i novinske redakcije.
Selektor ovogodišnjeg festivala, tv reditelj Tamara Popov, odabrala je najbolje reporterske radove, a stručni žiri u sastavu: Pero Zubac, pesnik i publicista, Branislava Džunov novinar i tv kritičar, Nino Kusturica - akademski slikar i Dragan Jerković, novinar i publicista, nije imao lak zadatak da odluči ko su ovogodišnji laureati 17. INTERFERA.
Pokrovitelji Interfera su bili: Vlada AP Vojvodine-pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje, Opština Apatin, UNS i NUNS.

Generalni sponzor je Apatinska pivara, a festival su podržali Mesne zajednice Apatin, Prigrevica i Sonta, Reginalna privredna komora Sombor, JKP „Naš dom“, „Džimi Komerc“ Prigrevica, „Aluplast“ Apatin, „Mondeks“ Sonta, nedeljnik „Novi glas komune“, Radio Apatin, i mnogi drugi koji su pomogli i kojima se organizator TV Apatin zahvaljuje.
U okviru Interfera, dva dana ranije otvorena je izložba najboljih fotografija festivala u Galeriji „Meander“.
Takođe, u čast ovogodišnjeg festivala, u Banji „Junaković“ je otvorena izložba slika našeg poznatog vojvođanskog slikara Save Stojkova.

-Drago mi je što u okviru Interfera, imam svoju samostalnu izložbu. Mnogo volim vaš grad i banjski prostor i rado dolazim ovde. Uvek kažem da je lepše dati nego tražiti, pa zato sa radošću poklanjam moju sliku dobitniku nagrade ovog važnog novinarskog festivala, rekao je Stojkov.

Nakon otvaranja izložbe priređen je koktel za učesnike INTERFERA, koji su u prijatnom ambijentu razmenili iskustva.
Za učesnike festivala potom je organizovani su plovidba turističkim brodom kroz rezervat prirode „Gornje Podunavlje“ i razgledanje grada, što je ostavilo sjajan utisak na brojne novinarske ekipe i goste. Bila je to najbolja prezentacija Apatina, koji je proteklih dana bio medijski centar naše zemlje i regiona.
U večernjim časovima organizovanao je druženje i poseta novinara kuglane u banji, jednom od najmodernijih objekata ove vrste u Evropi.

I ove godine štampan je izvanredan festivalski katalog, bilten, poster, čak i izuzetno traženi bedževi.
Opširnije informacije o nagrađenima i nagradama su na zvaničnom sajtu festivala: www.interfer.rs

Prijava