«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 05 novembar 2012
Štampa

Kulturno-umetničko društvo „Prigrevica“ iz Prigrevice jeučestvovalona 49.Pokrajinskom festivalu muzičkih društava Vojvodine u Rumi i osvojio srebrno odličje sa ukupno 82,37 bodova.Drugu,ali ne i manje vrednu specijalnu nagradu osvojio je Nemanja Borojevićza najdoslednije očuvanje tradicije. Prigrevčani su nastupili kao jedan od 18 ansambala sa kulturno-umetničkim društvima iz Rume, Novog Sada, Pančeva, Zrenjanina, Stare Pazove, Stapara.

Veliki trud i rad se isplatio, a uložena sredstva  dobijena iz sredstava samodoprinosa i iz budžeta opštine opravdana.Svesni svojih mogućnosti krenuli puni entuzijazma, vere i pre svega „sa dušom“i postigli cilj - osvojena srebrna plaketa na pokrajinskom festivalu.Rukovodstvo KUD-a, koreograf i umetnički rukovodilac NemanjaBorojević, članovi ansambla, orkestra i pevačke grupe „Lazarice“, pod rukovodstvom Čedomira Ilića,svi zajedno kao kompletan tim pokazali su da samo složan tim sa istim željama i sa puno ljubavi i rada donosi ovakav rezultat, a ovo društvo je to postiglo, kaže predsednik upravnog odbora Radmila Ilić.

KUD „Prigrevica“ je dvadesetpetominutnim igrama iz okoline Teslića i sa Banije, i pesmama prvi kud naše opštine koji se sa Zonske smotre plasirao na Pokrajinsku, i odmah prvim nastupom osvojili srebro. To je rezultat dvogodišnjeg rada i truda, asvi zajedno dugujuzahvalnost meštanima Prigrevice koji su impomogli u sakupljanju materijala (pesma i igra) i delova nošnje iz područja Bosne i Banije sa kojima suse predstavili na festivalu.

Ovo je izuzetan uspeh KUD-a „Prigrevica“ koji zaslužuje sve pohvale. Iduće godine svojom igrom i pesmom predstaviće našu opštinu u Kličevcu.

Prijava