«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 07 novembar 2012
Štampa

Kao što je javnosti već poznato, na osnovu saopštenja Saveza ratnih veterana Srbije, svi rezervisti, ratni veterani koji su bili vojno angažovani na teritoriji cele Srbije za vreme NATO bombardovanja 1999. godine imaju pravo na isplatu ratnih dnevnica.

Udruženje ratnih veterana “ Patriotski front”, odnosno Opštinski odbor Apatin, kao deo organizacione celine Saveza ratnih veterana Srbije , organizovaće, kako saznajemo, administrativno-pravne radnje vezane za ostvarivanje prava na neisplaćeme ili u delimičnom iznosu isplaćene ratne dnevnice svim učesnicima u odbrani zemlje od nato agresije. Prema rečima Jovice Cvetićanina , predsednika Opštinskog odbora udruženja ratnih veterana  Apatin,  sve te usluge oko prava  na isplatu ratnih dnevnica biće besplatne, a  besplatna je i administrativna obrada svakog pojedinačnog zahteva.Kako ova nestranačka i neprofitna organizacija nema svojih prostorija za okupljanje i rad, ipak su obezbedili da potrebne obrasce i detaljnije informacije svi koji mogu ostvariti svoja prava mogu dobiti  na adresi- Trg oslobođenja 8, svakog radnog dana od 20 do 14 časova.

Pokrivanje: logo Savez ratnih veterana Srbije  I udruženje ratnih veterana “ Patriotski front”. U okviru aktivnosti  Organizacije  rezervnih vojnih starešina Opštine Apatin  za petak je zakazano   predavanje o sadržini novih zakonskih rešenja u Zakonu o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Republike Srbije. Tokom predavanja biće reči i o Beloj knjizi odbrane i o novim pravilima i upustvima Vojske Republike Srbije. Na predavanju će govoriti  istaknuti vojni eksperti iz redova Generalštaba Vojske Srbije i Ministarstva odbrane Republike Srbije.Predavanje  u velikoj sali zgrade opštine počinje u 10 časova.

Prijava