«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 19 novembar 2012
Štampa

Jedini pravi hotel u široj okolini, somborski „InterNacion” prodat je Gurselu Tanriogeru iz Turske, vlasniku hotela i apartmana u Istanbulu i Kušadasiju. Novi kupac za 100 odsto vlasništva platio 1,3 miliona evra.

Hotel „Sloboda” kupio je 2004. godine dr Bogdan Maglić, američki fizičar somborskog porekla u partnerstvu  sa Natašom Blagojev. Posle kupovine renovirane su Kristalna sala, kuhinja, kotlarnica, uvedena je centralna klimatizacija, rešeno je pitanje prihvatnog centra, diskoteka je obnovljena, rekonstruisano je nekoliko spratova, izmireni su nasleđeni dugovi za vodu, itd.

Zbog nesuglasica sa tadašnjom lokalnom samoupravom zbog duga za grejanje sa toplovoda hotela odvojeni su se Gradski muzej, pozorište, zgrade, škole u centru grada. Počela je i ekonomska kriza, a držanje u funkciji tolike kotlarnice znatno je uvećalo troškove hotela. Čitav splet izuzetnih nepovoljnosti učinilo je da jedini pravi gradski hotel sa pristojnim kapacitetom dospe do procesa likvidacije i odluke o prodaji.

Nedavno se za hotel počeo interesovati vlasnik hotela i apartmana u Istanbulu i Kušadasiju Gursel Tanrioger. Prodaja je dogovorena pre nekoliko dana, sledeće sedmice očekuje se dolazak većinskog vlasnika, dr Bogdana Maglića iz Amerike radi potpisivanja ugovora.Novi vlasnik, prema prvim informacijama, želi da zadrži delatnost, a pominje se i renoviranje hotela o čemu će odluka biti doneta uskoro. Ovakav transfer ima sasvim smisla, ako se ima u vidu broj turskih građana koji tokom godine iz Zapadne Evrope putuje u domovinu. Sombor je na pola puta, kroz Mađarsku je uz Dunav izgrađen auto put sa dobrom vezom ka Baji, prelaz u Bačkom Bregu je slabog prometa u odnosu na gužve kod Horgoša, pa Sombor može da postane i odmorište za putnike.

Prijava