«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 01 april 2012
Štampa

Diskoteka Kontrast u Novom Sadu izgorela u požaru u noći izmedju subote i nedelje, a prema prvim informacijama u požaru je život izgubilo šestoro ljudi.

Ispred diskoteke još se nalaze ekipe vatrogasaca, hitne pomoći, policije i vozila pogrebnih preduzeća.

Do požara je došlo posle 02.00 sata, kada je u diskoteci bilo izmedju 300 i 400 mladih osoba.Kada je izbio požar, u diskoteci je izbila velika panika, u kojoj je bilo dosta povredjenih.
Istraga uzroka požara je u toku.

Zamenik načelnika Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić izjavio je da su nastradali u požaru bili zaglavljeni u WC-u u toj diskoteci.U trenutku izbijanja požara u diskoteci "Kontrast bilo je oko od 300 osoba. Vatrogasne ekipe su dobile dojavu o požaru u 02.20 sati i vatra je efikasnom intervencijom ugašena.

Direktor policije MUP-a Srbije Milorad Veljović je rano jutros na licu mesta rekao novinarima da su, prema prvim inforacijama, neispravne instalacije prouzrokovale požar u kojem su i dve osobe lakše povređene u panici prilikom napuštanja zapaljenog objekta.

Istraga o požaru ide u dva pravca

Načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da će istraga jutrošnjeg požara u novosadskoj diskoteci "Kontrast", u kome je život izgubilo šestoro mladih ljudi, ići u dva pravca - da se utvrdi da li je bilo namere ili su neispravne električne instalacije prouzrokovale tragediju.

Prema svim činjenicama koje su utvrđene na licu mesta, požar je krenuo od bine u toj diskoteci i veoma se brzo širio, rekao je Marić u jutarnjem dnevniku RTS-a.

Napominjući da pripadnici MUP-a i istražni sudija obavljaju istragu, kojom će biti utvrđeni uzroci požara, Marić je istakao da je sigurno bila velika panika i da je, u pokušaju da izađu iz objekta i spasu se, na žalost, nastradalo šestoro mladih od 17 ili 18 godina.

Marić je dodao i da će istraga utvrditi i to kada je dojava o požaru stigla i napomenuo da su vatrogasci novosadske Vatrogasne brigade, koji su dobili dojavu u 02.20 sati, stigli na lice mesta za četiri minuta. Diskoteka "Kontrast", u kojoj je uoči nesreće bilo 350 osoba, jeste objekat koji je bio pod nadzorom, odnosno kontrolisan je neposredno pre Nove godine, rekao je Marić i napomenuo da se ispravnost objekata te vrste kontroliše dva puta godišnje.

On je, međutim, naglasio da će biti ispitano i da li su sve tehničke i druge zaštitne mere u tom ugostiteljskom objektu bile primenjene.

Dogodila se u Novom Sadu još jedna velika tragedija, rekao je Marić i naglasio da se mora utvrditi odgovornost za izgibljenih šest mladih života.

U požaru, koji je efikasnom intervencijom devet vatrogasnih vozila i 20 vatrogasaca, ubrzo ugašen, lakše su povređene dve devojke, koje su zbrinute u Kliničkom centru Vojvodine.

Prijava