«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 24 april 2012
Štampa

Predstavnici kompanije „Agrifert Nika“, koje imaju sedište u švcajcarskom mestu Puli i firme „Nika grup“ iz Beograda, potpisali su u ponedeljak, „Memorandum o razumevanju“ sa predsednikom apatinske opštine dr Živoradom Smiljanićem.

Potpisivanje „Memoranduma“ je od istorisjkog značaja za opštinu Apatin, ali i celu okolinu Zapadnobačkog okruga, jer se ovim ugovorom otpočinje izgradnja međunarodne „Luke Apatin“.

- Potpisivanje Memoranduma je od istorijskog značaja za Apatin, sve ono što smo obećavali, ovim potpisom biće omogućeno. San apatinskih generacija bio je da grad izađe na reku. Za vreme mog mandata, izgradili smo marinu, pristan, obaloutvrdu, hram na Dunavu i svu infrastrukturnu oko RTC –a neophodnu budućim investitorima. Izgradnjom međunarodne luke, otvara se prostor za bescarisnku zonu, industrijski park i prostor za nova radna mesta. Naglasiću da je ovo prvi investitor koji je doneo garanciju od 10 miliona evra, , rekao je dr Smiljanić.

Dokaz rešenosti ovog konzorcijuma, bilo je dostavljanje bankarske garancije „Rajfajzen“ banke u iznosu od 10 miliona evra. Položena garancija je iznos kojim se potvrđuje  da ova korporacija poseduje sva raspoloživa sredstva za realizaciju jednog ovakvog zahtevnog projekta.

- Opština Apatin će ovim projektom uložiti zemljište, a ulog „Agrifert Nika“, u zajedničkoj kompaniji Luka Apatin biće 90 odsto u novčanim sredstvima kojima će se finasirati celokupni projekat. Znamo koji je značaj ovog infrastrukturnog poduhvata, zato smo se i odlučili za vašu atraktivnu lokaciju koja se, što je najinteresantnije, nalazi na polovini celog toka Dunava. Ulazimo svesno u ovaj projekat jer u Apatinu postoji i socijalni aspekt o kome se mora voditi računa. Moramo dati kiseonika gradu koji ima izvanredne predispozicije da postane centar rečnog transporta. Prilikom izgradnje Luke, angažovaćemo apatinske firme sa ciljem da se uposli ovdašnje stanovništvo. Otovrićemo nova radna mesta i otvoriti vrata i drugim investitorima, rekao je Andrej Epifanov, direktor Agrifert-a. OPŠIRNIJE U 154 BR NOVI GLAS KOMUNE KOJI ĆE BITI U PRODAJI OD 27. APRILA

Prijava