«  septembar 2024  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 01 septembar 2015
Štampa

Pod predsedavanjem Mije Kuntića, predsednika Saveta MZ Svilojevo,  juče je održana sednica Saveta na  kojoj se raspravljalo o više značajnih informacija bitnih za život meštana pomenutog sela.

Kako mesni samodoprinos u selu, po stopi od tri odsto ističe krajem godine, rukovodstvo Mesne zajednice Svilojevoodlučilo je da na sednici pokrene  inicijativu zauvođenje novog. Taj predlog je dobiozeleno sveto od svih članova Saveta, jerkako se čulo ,tradiciju  daovu sredinu  Svilojevčani stalno čine lepšim mestom za život baš sredstvima samodoprinosa negujujako dugo.

Naravno da ova inicijativa prvo treba da se nađe pred članovima Opštinskog veća a potom i pred odbornicima Skupštine opštine Apatin, ali  Svilojevčani suse već pripremili za sve.  U inicijativi suodredili i i svojevrsni program  kojim se utvrđuju izvori, namena i način obezbeđivanja ukupnih finansijdskih sredstava za reaizaciju samodoprinosa. , a predložili suda on zaživo od 1. januara  2016. do 31. 12. 2020. godine.

Odluku o uvođenju samodoprinosa  doneće naravno građani koji će se, kada za to dođe vreme, izjašnjavati putem referenduma, ličnim i tajnim izjašnjavanjem, glasačkim listićima na glasačkom mestu, ali ono što su  članovi Saveta ove  Mesnezajednice  posebno  sinoć u raspravi istaklijeste činjenica da suSvilojevčanioduvek pokazivali spremnost i nepokolebljivo opredelenje da svojim sredstvima obezbeđuju izgrađenost i opremljenost svoje životne sredine komunalnim i drugim objektima.

Zato su sinoć, uz još neke druge take dnevng reda koje su razmatrali, ovakvu  inicijativu i pokrenuti  kako bi  se blagovremeno sproveo propisani postupak za donošenje odluka o uvođenju samodoprinosa.

Prijava