«  septembar 2024  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 21 oktobar 2015
Štampa

U Robno – transportnom centru, u ponedeljak su dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin i Slobodan Čejović, direktor firme „Slodes“ iz Beograda svečano položili kamen temeljac za igradnju „Drumsko- rečnog terminala“.

Investicija će se realizovati na bazi privatno - javnog partnerstva, jer je pre dve godine  potpisan trojni ugovor o osnivanju, unosu zemljišta od strane lokalne samouprava kao nenovčanog  uloga, i ugovora o pravima i obavezama osnivača „Drumskog i rečnog terminala“.

Iako je bio kišan dan, na svečanom ozvaničenju radova su se okupili brojni građani kojima se prvo obratio predsednik opštine.

-  Firma „Slodes“ će u Robno-trasnportnom centru napraviti savremen Drumski terminal koji smo godinama čekali zbog birokratskih procedura.

 Ovo je još jedna važna investicija u RTC-u, koji će kroz nekoliko godina biti popunjen i novim fabrikama.

Takođe, što se tiče ostalih ulaganja, očekujem da ćemo nakon tri godine čekanja dobiti saglasnost za raspisivanje tendera za izgradnju buduće luke, rekao je dr Smiljanić.

U ovoj značajnoj investiciji lokalna samouprava je za učešće pretvorila u vrednsot zemlje koja je 2013. g. Imala vrednost oko 750.000 evra.

Terminal će se prostirati na 7,5 hektara i od izuzetnog je značaja za Robno-transportni centar koji se nalazi na 121 hektaru bescarnske zone.

Potom se prisutnim  sugrađanima obratio direktor firme „Slodes“ koji je naveo da su u prvoj fazi planirani radovi na neophodnim infrastrukturnim objektima.

-  Osam godina smo čekali dokumente da bismo dobili sve dozvole za početak izgradnje. 

U prvoj fazi izgradićemo 700 kvadratnih metara drumskog terminala  u kojima će biti smeštene prostorije  carine i špedicije.

Ceo projekat treba da se završi za tri godine, a u prvoj fazi radova izgradićemo i 60 mesta za šlepere i teretnjake.

U okviru firme „Drumsko – rečni terminal“ planirano je da se zaposli oko 110 ljudi, dok će u prvoj fazi biti otovreno 15 radnih mesta, poručio je  Čejović.

Prijava