«  septembar 2024  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 23 oktobar 2015
Štampa

Na sedncici Skupštine opštine Apatin u prvom planu usvojen je predlog „Strategije održivog razvoja opštine Apatin“ za naredni petogodišnji period. Dokument i predstavlja platformu za sve buduće projekte lokalne samouprave do 2020. godine.

Od početka godine su komisije sa svojim timovima intenzivno radile na izradi strateškog dokumenta u čijem su sastavu privredni razvoj sa akcentom na privlačenje novih investicija i zapošljavanje, turizam, poljoprivreda i ruralni razvoj, infrastruktura i komunalne delatnosti, prostorno planiranje i urbanizam, obrazovanje, socijalna zaštita stanovništva i zdravstvo, životna sredina i racionalna upotreba prirodnih resursa, ljudski resursi i društvene delatnosti. Opština Apatin je krajem 2014. godine pristupila predviđenoj reviziji dokumenta „Strategija održivog razvoja opštine Apatin 2009-2019. godine“ koji je usvojen pre pet godina, s tim da je sada izrađen strateški plan razvoja za period do 2020. godine u skladu sa preporukom nacionalnih i regionalnih nivoa vlasti.

Na sednici je usvojena odluka od dodeli nagrade „24. Oktobar“ za 2015. godinu, a ove godine će se dodeliti 20 nagrada.

Potom su odbornici usvojili  predlog odluke o načelima komasacije u Kupusini prema kojima se određuje lokacija zemljišta u državnoj svojini, način grupisanja zemljišta na kome postoji pravo svojine, vreme privremene predaje zemljišta, redosled pozivanja učesnika komasacije na rasprave idr.

Od ostalih tačaka dnevniog reda je usvojena izveštaj o radu predškolske ustanove pčelica za ovu i iduću godinu.

Odbornici su usvojili sistematizaciju radnih mesta u kulturnom centru i rešenje o članu UO i NO KC- Apatin.

Takođe, usvojena je odluka o javnom prevozu putnika o drumskom saobraćaju i rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta u k.o. Apatin i Svilojevo. 

Obeležavanje Dana opštine 

Povodom Dana oslobođenja na spomen obeležja i grobove palih boraca u mesnim zajednicama položeni venci i cveće.

Delegacije Opštine Apatin, SUBNOR-a, Organizacije rezervnih vojnih starešina, Saveta socijalističke omladine, i članovi porodica palih boraca, položili su danas cveće na grobove poginulih boraca.

Delegacije su vence položile na Gradskom groblju u Apatinu i mesnom groblju u Prigrevici. Venci su danas položeni i na sva spomen obeležja u Prigrevici, Sonti, Svilojevu i Kupusini, dok će u Apatinu polaganje biti sutra, 24. oktobra, na spomen obeležja u Parku heroja.

Prijava