«  septembar 2024  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 07 novembar 2015
Štampa

Povodom Dana prosvetnih radnika Republike Srbije opština Apatin je u sinoć organizovala Svečanu akademiju. Tim povodom uručene su tradicionalne novembarske nagrade, visoko društveno priznanje za postignute rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Na osnovu predloga nastavničkih veća osnovnih i srednjih škola Komisija za dodelu novembarskih nagrada odlučila je da ovo priznanje, koje se sastoji od novčane nagrade u vrednosti 30.000 dinara i diplome, dobije 12 prosvetnih radnika. To su Vera Jančić, prof. književnosti u Gimnaziji „Nikola Tesla“, Zlata Sudžuković, profesor razredne nastave u OŠ „Mladost“ Prigrevica, Mirjana Simin, pedagog u OŠ „Ž. Zrenjanin“, Vlasta Miljuš, nastavnik stručnih predmeta u Srednjoj građevinskoj i drvoprerađivačkoj stručnoj školi, Milica Pejinović, prof. razredne nastave u OŠ „Kiš Ferenc“ u Svilojevu, Jelena Bogović, korepetitor OMŠ “S.Hristić”, Radmila Đurić, vaspitač u PU “Pčelica”, Laura Bauer, prof. Mađarske književnosti u OŠ “J.Atila” u Kupusini, Eleonora Trivanović, nastavnik matematike u OŠ “Ž.Zrenjanin”, Pero Žunić, prof. Mašinske grupe predmeta u Tehničkoj školi sa Domom učenika, Vesna Kopaček, prof. razredne nastave u OŠ “I. G. Kovačić” u Sonti i Mira Berar, prof. fizičkog vaspitanja u penziji.

Prosvetarima je nagrade uručio dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin. u ime nagrađenih prisutnima se obratila prof. Vera Jančić.

Besedu na temu „Reforma obrazovanja“ govorila je Ksenija Liščević, savetnica Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Školske uprave Sombor.

Svečanost je otvorio Gradski hor „Jedinstvo“, a nakon dodele nagrada održan je koncert Folklornog ansambla „Vila“ iz Novog Sada. „Vila“ se predstavila sa dva folklorna sastava i narodnim orkestrom kojim rukovodi Apatinac Dragan Narančić. U prvoj postavi igraju igrači iz naše opštine koji danas studiraju u Novom Sadu, Jelenu Kuzmić i Dijanu Rašeta iz Apatina i Isu Marića iz Prigrevice.

Prijava