«  septembar 2024  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 16 decembar 2015
Štampa

Na sednci Opštinskog Veća usvojeno je 27 tačaka dnevnog reda, članovi Veća su jednoglasno usvojili izveštaj o sprovedenom samodoprinosu u naseljenim mestima opštine Apatin izveštaj koji je podneo Koviljko Pisar predsednik komisije. Centralna tačka ove sednice je bilo utvrdjivanje predloga odluke o budžetu Opštine Apatin.

Uvodnu reč o odlukama vezan za budžet dala je Sonja Tepavac, načelnik odeljenja za privredu i finansije. planiran je prihod od milijardu 81 milion 746 hiljada dinara, što je za 1,9 odsto manje u odnosu na plan za ovu godinu koji je utvrđen drugim rebalansom. Najveće učešće u prihodima ima porez na dohodak, dobit i kapitalne dobiti, više od 37 odsto, porezom na imovinu planirano je da se ostvari nešto više od 205 miliona dinara ili 18,9 odsto ukupnog prihoda budžeta. U budžetu je predviđeno i povećanje zarada za zaposlene u predškolskim ustanovama i Centru za socijalni rad, za koje je Vlada republike Srbije odobrilia povećanju u iznosu od 3 do 4 odsto.

- Došlo je do neznatnog smanjenja budžeta od 1,9 odsto, ali najvažnije ja da novih nemamo kreditnih zaduženja. Ova godina će biti problematična sa punjenjem budžeta jer su zarade u odnosu na pre dve godine smanjena za oko 20 miliona i sada četvrtina zaposlenih prima minimalac. Najveći deo budžetskih prihoda stiče od oporezivanja zarada. Investiciona ulaganja će ove godine biti manja jer sve što se tiče infrastrukture u Apatinu mi smo uradili, najveća pažnja i rad sada u usmereni u RTC i borbu za luku koja traje već četiri godine, rekao je dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin. Raspravljalo se  o broju zaposlenih u javnom sektoru, ali pošto je odlukom Vlade ostavljen rok za realizaciju, tek sledi prebrojavanje.

Nakon licitacija zemljišta u bezcarinskoj zoni Apatin , u Bloku 61 za   plac od 2.000 kvadratnih, izglasana je odlika da slovenački investitor "Kopitarna", postaje vlasnik zemljišta.

Predstavljene su i novine koje donosi Zakon o ozakonjenju objekata i kako će se one sporovesti u apatinskoj opštini, predlog koji je iznešen za realizaciju je jednoglasno usvojen, a odnosi se na spratnost objekata , koji je maksimalan 5 spratova u određenim zonama grada.

Usvojeni su i predlozi o daljnjem radu Centra za socijalni rad, koji će od sada delatnost obavljati u dve organizacione jedinice.

- Na osnovu preporuke Ministarstva, Centar za socijalni rad smo reorganizovali na dve jedinice. Jedna koja će i dalje obavljati klasične poslove socijalne zaštite, kao što su pomoć i nega u kući, personala asistencija i kao ustanova za pružanje pomoći, deci bez roditeljskog staranja i samohranim roditeljima, rekla je Lenka Bojić, direktor Centra za socijalni rad.

Podneti su  godišnji programi poslovanja za javna preduzeća "Direkcija za izgradnju", JKP "Naš Dom", “Marinu i pristan” a bilo je reči i o administrativnim pitanjima vezanim za Turističku organizaciju Apatin.

Prijava