«  septembar 2024  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 08 februar 2016
Štampa

Pobede i porazi su sastavni deo sporta. Uvek je bolje kada ima više trijumfa, osvojenih medalja, pehara, priznanja jer oni dodatno motivišu na postizanje još boljih rezultata. Veoma prijatno je bilo u sali apatinskog Doma kulture na svečanoj manifestaciji  na kojoj su u organizaciji Sportskog saveza i lokalne samouprave  proglašeni  najbolji u domenu sporta za prošlu godinu.

Nagrade u obliku plaketa dodeljene su u osam kategorija. Specijalni gost večeri bio je proslavljeni odbojkaš i osvajač zlatne olimpijske medalje iz Sidneja Vladimir Vanja Grbić koji se sada nalazi na funkciji potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije. Pored velikog asa na ovoj sportskoj priredbi gosti su bili  Gajo Smiljanić, legendarni apatinski fudbaler i Igor Kovačić, apatinski olimpijac iz Sidneja i jedan od najboljih kajakaša Panonije svih vremena. Uz prigodan program i veliki broj posetilaca, među kojima je bilo sadašnjih i bivših sportista, sportskih radnika , predstavnika klubova , roditelja , rodbine, prijatelja proglašeni su oni najbolji.

Za najbolju sportistkinju proglašena je atletičarka Mariana Čegar Lukić, dok je za najboljeg sportistu izabran košarkaš Dunava i najbolji strelac ove ekipe Nebojša Smiljanić. U kategoriji sportskih kolektiva za najbolji je proglašen muški Kuglaški klub Apatin. Priznanje za najboljeg sportskog radnika pripalo je profesoru fizičkog vaspitanja iz Sonte Goranu Matiću, a najbolji sportski kolektiv u radničko sportskim igrama je Sindikalna organizacija radnika organa uprave opštine Apatin.

Ovoga puta dodeljene su dve plakete u kategoriji najbolji trener, a dobili su ih Ruđer Bilić i Dobrivoj Pejin iz streljačkog kluba „Rade Končar“.

I u kategorijama najbolji mladi sportista i sportistkinja žiri je dodelio po dve pobedničke plakete. Jelena Dizija odbojkašica Apatina i Milica Beslać članica fitnes kluba „Kleopatra“ najbolje su mlade sportistiknje, dok su atletičar prigrevačkog „Omladinca“ Mirko Cvetković i kajakaš Panonije i juniorski reprezentativac Srbije Andrej Njari proglašeni za najbolje mlade sportiste u opštini Apatin za prošlu godinu.

Televizija Apatin je ove godine dodelila tri nagrade i to dve pojedinačne i jednu ekipnu. Tako je na osnovu glasova gledalaca Televizije Apatin i čitaoca Novog glasa komune za najbolju sportiskinju izabrana kapiten odbojkaškog kluba Apatin i jedna od najtalentovanijih mladih igračica u Srbiji Sanja Maleš, za najboljeg sportistu proglašen je kajakaš Bogdan Belić, a  nagrada za najbolji sportski kolektiv pripala je atletskom klubu Apatin, a nagradu je  primio Goran Čegar predsednik kluba.

Posebno priznanje opština Apatin na čelu za predsednikom Živoradom Smiljanićem uručila je Vanji Grbiću i Igoru Kovačiću za doprinos koji su dali učešćem na Olimpijadi u Sidneju 2000.godine.

Prijava