«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 12 mart 2018
Štampa

Kancelarija za mlade opštine Apatin je u saradnji sa opštinom Apatin, Turističkom organizacijom i Marinom „Apatin“, pokrenula projekat pod nazivom "Apatin - moj grad". 

Tim povodom je na konferenciji za medije, koja je organizovana u apatinskoj Marini, prisustvovao i Boris Mašić, predsednik Udruženja podunavskih Nemaca „Adam Berenc" iz Apatina. Cilj projekta je upoznavanje dece i omladine sa kulturnom baštinom opštine Apatin. Direktor Turističke organizacije Apatin, Nemanja Jović je istakao da će projekat biti sproveden u dve faze.

 

Prva faza počinje 19. marta kada će biti organizovane edukativne ekskurzije u trajanju od sedam dana, što uključuje obilazak Apatina i svih sela apatinske opštine. Kroz sedam ovakvih izleta deca će se upoznati sa turističkim atrakcijama i kulturno-istorijskim nasleđem Apatina. On je dodao da će na ovim izletima učesnici aktivno učestvovati, a nakon završetka prve faze projekta deca će moći da se opredele da će tu da završe svoje učestvovanje ili će ga nastaviti kroz njegovu drugu fazu.

 

Druga faza projekta podrazumeva istraživački rad učenika koji će biti uključeni u projekat i podeljeni u timove, oni će imati zadate teme na kojima će sačinjavati svoje radove, a ti radovi će biti prezentovani na Apatinskim ribarskim večerima, gde će ujedno biti predstavljen ceo projekat, a najbolji istraživački rad učenika biće i novčano nagrađen, a autori će imati priliku da odu i na zanimljiva studijska putovanja u Hrvatsku, Mađarsku i Nemačku.

Prijava