«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 27 maj 2012
Štampa

U Prigrevici su danas završene tradicionalne "MAJSKE SVEČANOSTI", kojima se obeležavaju Dan pobede, Dan kolonizacije i seoska slava Sveti Marko. Drugi dan "Majske svečanosti" u Prigrevici protekao u znaku narodne pesme i igre. Prisutni uživali u koncertu Dobrivoja Pavlice, a ispred bine poveli i kolo.

Program na su otvorili najmlađi. Mališani iz Predškolske ustanove "Pčelica" uzrasta od četiri do šest godina pokazali svoje umeće u pevanju, igranju i recitovanju. Učenici četvrtog razreda osnovne škole izveli su recital, a hor je otpevao dve numere.

Natupila su i deca najmlađeg, srednjeg i starijeg dečijeg uzrasta Kulturno-umetničkog društva "Prigrevica" i odrigrali nekoliko narodnih igara uz pesme.

Gosti Prigrevice bili su i pevačka grupa „Bastaška ćuprija“ iz Ruskog sela, pevačka grupa Udruženja "Petar Kočić" iz Apatina, pevačka grupa "Ognjište" Udruženja Ličana iz Prigrevice, a publiku je oduševio poznati pevač Dobrivoje Pavlica koji je svojim pesmama i energijom, podstaknuo pokretanje kola ispred bine. Spontano se narod uhvatio u oro, a želja za igrom nije prestala ni nakon što je koncert završen. Zbog toga je orekestar Čedomira Ilića dodatno odsvirao užičko kolo u nešto bržem ritmum, na opšte zadovoljstvo učesnika kola.

Pre početka programa na binu u Spomen biblioteci je održano veće o umetnosti besedništva, a omladinci Opštinskog Crvenog krsta su izveli demontraciju pružanja prve pomoći. Za mlade je na rukometnom turniru organizovan "Pena parti".

Prijava