VREME DANAS U APATINU

«  jul 2020  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 02 decembar 2018
Štampa

 „Jednokratnu pomoć od 3.000 dinara dobiće 1,7 miliona penzionera, a biće im isplaćena na isti način kao što primaju i penziju. Kako je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio, iako su penzioneri u novembru dobili i prve uvećane penzije, našli smo prostora u budžetu PIO fonda i za ovu vrstu jednokratne pomoći, a zahvaljujući rezultatima. Za isplatu jednokratne pomoći dobili smo i saglasnost Međunarodnog monetarnog fonda, što potvrđuje odlično stanje naših finansija", istakao je ministar finansija Siniša Mali. 

Ministar dodaje da će višak novca i dalje biti korišćen da se pomogne najstarijim sugrađanima, tako da će se sa tom praksom nastaviti i sledeće godine, ako budu postignuti dobri ekonomski rezultati.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da Vlada nastoji da svi građani žive bolje. „Vlada Republike Srbije želi da ekonomski osnaži penzionere, jednokratna pomoć jedan je od načina da im pomognemo. Predsednik Aleksandar Vučić je najavio isplatu do kraja godine, to je odlična vest, jer svi znamo da je mnogo onih koji žive u teškim ekonomskim uslovima, a da je kraj godine period kada se više troši", istakao je ministar Đorđević i naglasio da će Vlada uvek nastojati da penzioneri dobiju više.

Ministar Đorđević kaže da će ovaj dodatni novac penzionerima biti isplaćen iz realnih prihoda. „I kada smo branili Zakon o penzijama u Skupštini izjavio sam da ćemo se truditi da penzioneri dobiju više, mislim da neprestano to dokazujemo i pokazujemo da svojim radom Vlada želi da svi naši građani žive bolje. Tada sam tvrdio da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja svoje uspehe deliti i sa penzionerima, a to smo sada i potvrdili. Prihodi PIO fonda, zahvaljujući dobroj naplati poreza i doprinosa, manjoj nezaposlenosti, otvaranjem novih radnih mesta, ali i efikasnom borbom Inspektorata za rad protiv rada na crno, ostvarili su dodatni suficit, rekao je Đorđević.

You are here:   PočetnaVESTIPočela isplata jednokratne pomoći penzionerima u iznosu od 3.000 dinara