«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 01 decembar 2018
Štampa

U Narodnoj biblioteci „Miodrag Borisavljević“ održano je predavanje na temu "Vesela holistička radionica zdravlja". Okupljenim članovima Društva za borbu protiv raka iz Sombora i Apatina je prof. dr Spomenka Mujović, lekar iz Beograda, pričala o svom holističkom pogledu na zdravlje i život. 

"Bez celovitog, integrisanog pogleda na prave vrednosti života zapravo i nema pravog života. Prave vrednosti života su, najkraće rečeno, ljubav, mir i radost u tvom/mom srcu i za njih se treba boriti istrajno, svakodnevno, celoživotno - rekla je Spomenka. "Proputovala sam svetom i znam da među ljudima postoje samo kulturološke razlike i da svi patimo iz istih razloga, razboljevamo se najčešće iz nezadovoljstva samim sobom, iz besmislenih strahova i briga. Budite svesni, odgovorni, savesni, vredni, radujte se i ispitujte svoje srce i um. Treba lečiti uzrok bolesti kroz zdraviji i kvalitetniji način života. Osvešćivati i izbegavati faktore koji negativno utiču ne samo na telo več i na um, duh i dušu pa i samu  zajednicu u kojoj živimo. Kada smo radosni luče se u našem organizmu endorfini koji jačaju naš odbrambeni, imunološki sistem. Pošto je mozak taj koji upravlja svim biohemijskim reakcijama u organizmu, umirimo ga, očistimo od ljutnje, sujete, zavisti, nepotrebnih strahova i briga, od zavisnosti o nepotrebnim materijalnim stvarima, spustimo ga u srce i ispunimo mirom i ljubavlju."

Dr Spomenka je na kraju podelila savete za jutarnje vežbanje za opuštanje, za jačanje samopouzdanja i ljubavi prema sebi a time i prema drugima. I Isus, ispunjen ljubavlju prema čoveku, je rekao da smo na Zemlji, da volimo a ne da sudimo.Uz krilaticu  "Smeh je lek" smo na kraju svi zaplesali i zagrljajima jedni drugima poželili dobro zdravlje.

Prijava