«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 14 jun 2012
Štampa

Raskrsnica kod ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Marka Oreškovića u Sonti ovih dana je vraćena u prvobitno stanje. Uništena je u proteklom periodu kada je, zbog prolaza 0kamiona I šlepera iz pravca silosa, podignuta turska kaldrma, odnosno kocke. Te ulice kojima je samo u jednom danu prošlo 40-tak kamiona natovarenih tonama kukuruza , do te mere su loše izgledale  da su se tim  problemom pozabavili i članovi  Saveta Mesne zajednice.

U interesu meštana koji su, zbog devastiranog puta i negodovali, dogovoreno je da se raskrsnica što pre popravi, ali da se nakon toga I  proširi u jednom pravcu bilo tucanikom bilo asfaltom. Naravno da će to “dirigovati” sredstva, ali su članovi Saveta MZ bili jedinstveni I u stavu da se obavi razgovor sa nadležnim rukovodiocima iz novosadske firme “ Uljarice Bačka “  kako bi I oni učestvovali u finansiranju popravke puta.

Sastanak se još ugovara, ali se u MZ nije čekalo.  Radnici JKP “Naš dom” iz Apatina prošle nedelje povadili su postojeće granitne kocke, obavljena je neophodna drenaža peskom, a MZ obezbedila je I granitne kocke koje su nedostajale.  Sve se “presložilo, “a stavljeni su I betonski ivičnjaci . Armatura I beton  za građane je nevidljiva, ali Sonćani su  videli da se ovaj posao uradio I brzo I kvalitetno. Pomenuta raskrsnica je inače  s vremena na vreme predstavljala problem, posebno kada je više padavina, ali u MZ kažu- planirano proširenje svakako neće izostati.

Prijava