«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 17 mart 2020
Štampa

Povodom proglašenja vanredne situacije u Republici Srbiji zbog izbijanja pandemije korona virusom, donete su mere predostrožnosti kojih građani moraju da se pridržavaju.

- Poštovani građani opštine Apatin, u skladu sa proglašenjem vanredne situacije u Republici Srbiji opština Apatin je, kao i sve druge opštine, bila dužna da pod hitno oformi svoj Krizni štab mimo Štaba za vanredne situacije i elementarne nepogode. Dužnost nam je da građanima saopštimo mere koje smo preduzeli. Verujem da će narednih dana biti izmena koje će zavisiti od širenja vireusa. Moja molba je da građani slušaju medicinske radnike i njihova uputstva. Svi zajedno moramo da pobedimo ovu pošast. Za sada u Srbiji virus nije toliko rasprostranjen, ali da se ne bi raširio moramo preduzeti sve mere. Stoga molim građane starije od 65 godina da ne izlaze iz kuća jer ste najugroženiji, rekao je Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin.U skladu sa ovlašćenjima u vanrednim situacijama Krizni štab je doneo odluke:

1. Da Opštinski kulturni centar, Sportski savez, Turistička organizacija i Narodna biblioteka "Miodrag Borisavljević" radiće u ograničenom vremenu, uz obavezna dežurstva u periodu od 8 do 14 časova.

2. Preporučuje se poslodavcima da u skladu sa zakonskim odredbama omoguće plaćeno radno odsustvo ili rad od kuće zaposlenima koji su samohrani roditelji dece do dvanaest godina.

3. Preporučeje se poslodavcima da omoguće, ukoliko proces rada to dozvoljava, rad od kuće za osobe starije od 60 godina života.

4. Opštinska uprava će raditi smanjenim kapacitetom, sa utvrđenim brojem zaposlenih koji će obezbediti minimum procesa rada po svakoj organizacionoj jedinici.

5. Nalaže se Javnom predizeću "Naš dom" Apatin da delatnost u oblasti vodosnabdevanja, održavanja čistoće, pogrebnih usluga, obezbeđivanja javnog osvetljenja i radova na održavanju javnih zelenih površina obavlja punim kapacitetom. Rad administrativnih službi potrebno je organizovati u skladu sa odredbama o poštovanju minimuma procesa rada.

6. Radno vreme ugostiteljskih objekata i sportskih kladionica ograničava se na period od 8 do 20 časova uz dodatan uslov da se istovremeno u objektu ne nalazi više od pesedet ljudi. Dezinfikovanje ovakvih objekata vršiće se minimun tri puta u toku radnog vremena, uz obavezno vođenje evidencije o obavljenoj dezinfekciji.

7. Nalaže se sekretarima mesnih zajednica na teritoriji opštine Apatin da organizuju rad u smenama od 8 do 20 časova, kao i da obezbede kontakt centar za informisanje starih i ugroženih osoba.

8. Građani koji spadaju u posebno ugrožene kategorije stanovništva, a u cilju dostave osnovnih životnih namirnica, lekova i sredstava za higijenu, mogu se obratiti kontakt centru opštine Apatin na br. telefona 025/772-122. Linija će biti dostupna 24 časa.

9. Pozivaju se volonteri, koji bi želeli da se uključe i pomognu u dostavi namirnica ugroženim sugrađanima, da kontaktiraju optinu Apatin na br. telefona 025/772-122.

10. Svakom domaćinstvu biće dostavljeno kratko upustvo o načinu postupanja u toku trajanja vanredne situacije, kao i kontakt telefon za informacije i rešavanje potreba građana opštine Apatin. Krizni štab će svakodnevno pratiti situaciju i u skladu sa zakonskim odredbama donositi nove mere. Svaka promena biće objavljena u medijima.

 

Prijava