«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 24 jun 2012
Štampa

Organizovanjem brojnih  manifestacija tokom leta opština Apatin se ove godine po deveti put uključuje u proslavu Dana Dunava.  Ovogodišnje manifestacije na teritoriji Opštine Apatin organizuje se u saradnji Udruženja “EkoRuralNet”   Šumske uprave „Apatin“, JP „Putničko pristanište i Marina APATIN“, Kulturnim centrom „Apatin“, Ribolovačkim klubom „Bucov“ i drugim partnerskim organizacijama i pojedincima.

Ovogodišnje obeležavanje dana dunava je počelo juče u marini prezentacijom brojnih turističkih, kulturnih i sportskih ponuda grada vezanih za ovu reku, i predstavljanjem bogatstva flore i faune koji deo Dunava kod našeg grada čine najatraktivnijim na celom slivu od izvora do ušća reke. Dok su se na obali  uz kip boginje Nike odvijali brojni programi koji su privukli veliku pažnju naših sugrađana, ni na vodi nije bilo ništa manje interesantno.

Posebna atrakcija bio je već popularni čamac Apatinka koji je brojnim promotivnim vožnjama tokom celog dana besplatno vozio po Dunavu naše sugrađane i goste grada . Dan Dunava se ove godine obeležava  u još 27 gradova širom Srbije u saradnji sa više od 300 partnerskih organizacija, kako bi se što više građana, posebno najmlađih, edukovalo koliko je važno da očuvamo i zaštitimo ovu reku na čijem slivu se nalazi 92 odsto teritorije naše zemlje.

Osnov za organizaciju kampanje Dan Dunava u Srbiji jeste “Partnerstvo za zeleni Dunav” koje su kompanija Coca-Cola i njen najveći evropski proizvođač Coca-Cola Hellenic potpisali početkom juna 2005. godine sa Međunarodnom komisijom za zaštitu Dunava (ICPDR), a u cilju unapređenja očuvanja te reke i njenog ekosistema.   Centralna proslava dana dunava za Srbiju će se održati 30. juna  u Beogrdadu.

Prijava