«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 25 jun 2012
Štampa

 

U prisustvu roditelja, nastavnika i mentora najboljih učenika svih osnovnih i srednjih škola sa područja apatinske opštine, danas je, u velikoj ali SO, priređena lepa svečanost na kojoj su nosiocima „Vukovih diploma“ i učenicima generacije uručene knjige kao drage uspomene na jedna period školovanja kojeg su oni krunisali uspehom.

Poklone im je uručio uz lepe želje da i u nastavku školovanja postignu vredan uspeh, predsednik apatinske opštine , dr- Živorad Smiljanić.

Vukove nagrade dobili su: iz Osnovne škole „ Ivan Goran Kovačić „ u Sonti, Matea Vidaković, Predrag Krstin, Angelina Šegrt, Jovana Mijoković i Ivona Mihaljev koja je ujedno i učenik generacij, dok je učenik generacije u Osnovnoj škoi „Kiš Ferenc“ u Svilojevu Kristian Antalovič.  Aleksandar Delić učenik je generacije u Osnovnoj školi „Mladost“ iz Prigrevice iz koje su još dva učenika dobila Vukovu nagradu- Vanja Rapaić i Ana Živković,  dok su u školi „ Žarko Zrenjanin“ u Apatinu „Vukovci“ Boris Deak, Mirjana Pavković, Dunja Smiljanić, Vojna Peić,  Jelena Stojanović, Relja Mihić, Miloš Medić, Dunja Eror, Dragana Vukša, Tatjana Sabo, Miloš Andrić i Milica Kovačević.  Učenik generacije u ovoj školi je Milica Ljubojević, dok je u Osnovnoj školi „ Jožef Atila“ u Kupusini učenik generacije Štefanija Ujlakoši. Uz nju, Vukovac je još iz ove škole i Čila Molnar.

Među srednjoškolcima Vukovci su, iz Gimnazije „ Nikola Tesla“, Nela Popović,  Maja Bogosavac, Dunja Krtinić i Aleksandra Stanić  dok je dobitnik stipendije i učenik generacije Dušan Raičević.

Dalibor Kovačević, učenik je generacije i dobitnik stipendije iz Tehničke škole, dok je Ranko Popović, učenik generacije u Srednjoj građevinskoj i drvoprerađivačkoj školi. I on će dobiti stipendiju opštine Apatin za dalje školovanje.

Inače, današnju svečanost uveličali su svojim nastupom učenici osnovne muzičke škole, a za  svih 24 „Vukovaca“ i osam učenika generacije priređen je, na kraju, i prigodan koktel.

Prijava