«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 30 jul 2012
Štampa

Policija se danas oglasila povodomdogađaja u Sontigde je nestao kip bogorodice.,  U saopštenju Policijske uprave Sombor se navodi:Juče, oko 17,00 časova, Dežurnoj službi u Apatinu prijavljeno je oštećenje dve statue, na mesnom groblju i ispred katoličke crvke u Sonti.

Službenici Policijske stanice u Apatinu,izvršili su uviđaj i utvrdili neosnovanost navoda prijave. Policija saopštava da je gipsana figura bogorodice, koja je bila postavljena ispred crkve Sveti Lovro, nakon pada sa metalnog nosača, sklonjena u Župni dvor da ne bi došlo do daljeg oštećenja. Takođe je utvrđeno da je gipsana figura Svete Marije, na mesnom groblju u Sonti, koju su pre više meseci vlasnici premestili sa porodične grobnice, oštećena usled delovanja vremenskih prilika.Po prikupljanju kompletne dokumentacije biće dostavljen izveštaj Višem javnom tužilaštvu u Somboru-navodi se u saopštenju Policijske uprave Sombor.

Ono što zbunjuje je zbog čega se tokom jučerašnjeg dana i danas nije oglasio niko iz župnog ureda Sonta i ovo saopštio medijima. U višenacionalnoj sredini kakva je Sonta to je izazvalo iznenađenje, ček i nedoumicu ko je to učinio i da li je iko to učinio. Ćutanje je stvorilo  prostor za manipulaciju u mestu.

Ni juče ni danas redakcija TV Apatin nije uspela nikog da dobije u sonćanskom župnom uredu. Njihova vrata bila su zaključana.

Tokom prepodneva uspeli smo da stupimo u telefonsku vezu sa župnikom iz Sonte, Dominikom Ralbovskim koji je rekao da je na godišnjem odmoru van mesta i našem reporteru saopštio:“ Imam saznanja da je  kip  ispred Crkve polomljem. Ne znam ko je to uradio i neznam ko je spomeniku bogorocice na seoskom groblju polomio ruke. Sestra me obavestila da je videla da je kip ispred crkve srušen, ali nismo utvrdili ni kako je došlo do rušenja kipa . Sklonjen je u Župu“ – kazao je TV Apatin Rablovski.

Tokom prepodneva župnik Jakob Pfajfert, naddekan podunavski, u razgovoru sa našom redakcijom je rekao da nezna o čemu se radi, o da se ovaj slučaj mora ispitati te videti zašto se čekalo sa obraćanjem javnosti.

Očito, postoje kontradiktornosti u izjavama i saopštenjima, ali sasvim je sigurno da nije u pitanju nova afera već neprijatna situacija koja se mora objasniti javnosti zašto je i zbog čega do ovog došlo.

Prijava