«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 15 avgust 2012
Štampa

Predsednik opštine dr Živorad Smiljanić je juče u zgradi opštine ugostio Gorana Ješića, potpredsednika Vojvođanske Vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sa saradnicima.


 U prisustvu predstavnika vodoprivrednih preduzeća i rukovodilaca ovdašnjih firmi u agraru oni su razgovarali o aktuelnoj temi katastrofalne suše ali i novoj agrarnoj politici koja bi trebala da zaživi vrlo brzo kako bi se trajno eliminisale ovakve situacije.

- Ova godina je izgleda trebalo da nam se desi, da se opametimo da pored ovog resursa kojeg imamo u Vojvodini i koji se gradi preko 200 godina, dozvlimo da imamo ovakvu situaciju u poljoprivredi koja je u rangu elementarne nepogode. Svesni smo da se godinama ništa ozbiljno nije ulagalo, posebno u vodoprivredu i da pare koje su tražili korisnici odnosno najveći obveznici- lokalne samouprave uglavnom nisu dobijale. Ove godine imamo štetu koja je oko milijardu I 400 miliona evra, što je neprihvatljivo kao što je neprihvatljivo I to da nam, kad nema suše, pliva cela Vojvodina. Svake godine gubimo oko nekoliko stotina miliona evra zato što sisteme nismo održavali kako treba I tome se, najzad, mora stati u kraj- naglasio je, između ostalog potpredsednik vojvođanske Vlade Goran Ješić.
 Potpredsednik vojvođanske Vlade dotakao se na ovom sastanku i pitanja komasacije zemljišta pa je iskoristio priliku da naglasi kako je je u apatinskoj opštini na tom planu urađeno mnogo.

-Ima opština gde se ovim pitanjima apsolutno niko ne bavi, a mi ne želimo da imamo tu uravnilovku. Podržaćemo samo one koji sami sebi žele da pomognu, a u tome Apatin prednjači.

Prijava