«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 29 avgust 2012
Štampa

U subotu, 1. septembra, održaće se volonterske akcije ulepšavanja gradskog parka.
Realizacija omladinskih projekata "Pazi, sveže obojeno" Omladinskog udruženja volontera grada Apatina, te "Novi izgled za stari park" neformalne grupe "Aktivna omladina", održaće se u subotu, 1. septembra, u gradskom parku.

Projekti imaju za cilj rekonstrukciju parka i njegovo oživljavanje tako što će članovi udruženja zajedno izvesti radove.

Radovi u okviru volonterske akcije "Novi izgled za stari park", koji se odnose na oslikavanje objekta Predškolske ustanove "Pčelica", već su započeti. Po rečima Suzane Kaurin, koordinatorke akcije, planirano je da se u subotu ti radovi privedu kraju, a tada će volonteri "Aktivne omladine" posaditi cveće na određenim parkovskim površinama i ofarbati ranije postavljene daske za sedenje u amfiteatru.
Ideja projekta, dodala je, jeste da se barem delom vrati prvobitna namena ovog prostora, koji je poslednjih godina privlačno mesto okupljanja mladih, ali i da se skrene pažnja na njegov društveni značaj.
Vladan Šijan, koordinator projekta "Pazi, sveže obojeno", izjavio je da se ova akcija odnosi na restauraciju dotrajalih klupa i stolova, koji su već godinama rak - rana za građane apatinske opštine, a da je u planu i postavljanje kanti za otpatke.
U subotu će biti organizovana i zajednička ekološka akcija čišćenja parka, a potom je predviđeno druženje svih učesnika uz muziku i osveženje.

Obe akcije se sprovode u okviru Konkursa za finansiranje omladinskih projekata "Mladi su zakon" raspisanog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Ovogodišnji Resurs centar za Zapadnobački okrug je Odred izviđača "Ravangrad" iz Sombora, a čiji će predstavnici prisustvovati navedenim aktivnostima u našem gradu. Volonteri oba udruženja pozivaju zainteresovane sugrađane da svojim prisustvom podrže ulepšavanje parka.

Prijava