AKTUELNOSTI
“KAD PIJEM NE VOZIM“- POZOVEM PRIJATELJA, TAKSI, PROŠETAM ILI SAČEKAM AUTOBUS

“KAD PIJEM NE VOZIM“- POZOVEM PRIJATELJA, TAKSI, PROŠETAM ILI SAČEKAM...

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE ...

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME...

HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

VREME DANAS U APATINU

«  septembar 2020  »
pusčpsn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 02 oktobar 2012

Pred kraj prošle nedelje delegacija opštine Apatin, na čelu sa dr. Živoradom Smiljanićem, posetila je opštinu Doboj u Republici Srpskoj. U vrlo srdačnoj atmosferi, sa gradonačelnikom Doboja, Obrenom Petrovićem i njegovim saradnicima tom su prilikom vođeni razgovori o brojnim oblastima koje bi mogle biti predmet saradnje dveju lokalnih zajednica.

Kako se čulo tom prilikom, postoje obostrani interesi da se saradnja ova dva grada podigne na mnogo viši nivo i da se pri tome sagleda koja bi to preduzeća i koje delatnosti mogli da budu zastupljene u Apatinu, a koja u Doboju. Pri tome bi, kako je to istakao gradonačelnik Doboja, Obren Petrović, grad na tri reke mogao da iskoristi i iskustva Apatina u apliciranju za sredstva iz predpristupnih fondova Evropske unije, sa kojima su tom prilikom upoznaii I koji bi za njih bili I te kako dragoceni.

U zvaničnim razgovorima predstavnici delegacija pomenutih gradova razgovarali su ne samo o privrednoj već I o ostalim oblicima saradnje, a tokom posete Doboju, delegacija Apatina prisustvovala je I otvaranju pogona za reciklažu otpada u ovom gradu. Napomenuto je, inače, da ima mnogo interesantnih područja saradnje pa se na kraju ove posete izrazilo I obostrano zadovoljstvo što je do ovog susreta došlo.

-Naše prijatelje iz Doboja najviše je zanimalo kako uspevamo da obezbedimo značajna sredstva ne samo od ministarstava, Vlade Pokrajine i Vlade Srbije već i iz evropskih fondova. Kada smo ih informisali da imamo dvoje ljudi koji su zaduženi samo da pišu projekte,i da ne propuštamo priliku da konkurišemo za novac , naglasili su da će te smernice imati na umu. Apatin za njih nije, kako su nam rekli, nepoznata sredina jer oni jako dobro znaju da je, tokom poslednjeg rata, u Banji Junaković bilo smešteno najviše ranjenika iz Republike Srpske. I sa Pivarom su imali dobru saradnju godinama, tako da se ispostavilo da imamo obostranu želju za tesnom saradnjom. I nama je do toga stalo- izjavio je, tokom posete Doboju, dr Živorad Smiljanić.