VREME DANAS U APATINU

«  septembar 2020  »
pusčpsn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 27 oktobar 2012
Štampa

Visokotehnološki kriminal u Srbiji iz godine u godinu je u porastu i šteta se za sada meri desetinama miliona evra, izjavio je u petak načelnik Odeljenja MUP Srbije za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Saša Živanović.

Na okruglom stolu o izazovima u borbi protiv visokotehnološkog kriminala u Srbiji, on je rekao da ta vrsta kriminala u Srbiji prati savremene trendove i da su pravci napada u poslednje vreme finansijske institucije i kompanije koje u poslovanju koriste nove tehnologije. Prema rečima Živanovića, broj foruma na kojima se okupljaju oni koji se bave visokotehnološkim kriminalom, kako bi razmenili znanja i iskustva i privukli nove kriminalce, danas su mnogo zatvoreniji nego ranije.

Broj servisa za aktivne i pasivne napade na računare i računarske mreže danas su dostupni svakome ko koristi internet mrežu, istakao je on. Živanović je istakao da je jedan od prioriteta Odelenja MUP za borbu protiv visoktehnološkog kriminala zaštita najranjivije populacije, odnosno dece i omladine. Na suzbijanju distribucije dečje pornografije preko interneta provodimo stalnu akciju "Armagedon", napomenuo je on.

Predvidjanja FBI, kako je naveo, ukazuju da bi visoktehnološki kriminal u skorijoj budućnosti mogao postati veća pretnja od terorizma.

You are here:   PočetnaVESTIŠtete od visokotehnološkog kriminala milionske