VREME DANAS U APATINU

«  novembar 2020  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 29 oktobar 2012
Štampa

Generalni direktor „Srbijagasa” Dušan Bajatović izjavio je da do Nove godine sigurno neće biti poskupljenja gasa, a da je od 1. januara moguće poskupljenje tog energenta. Bajatović je rekao da je „Srbijagas” obezbedio dovoljne količine gasa i da će morati da pooštri naplatu od potrošača, lokalnih samouprava, daljinskih sistema grejanja i od privrede.

„Prosečna naplata je negde oko 60 odsto”, rekao je Bajatović i dodao da se „Srbijagasu” još uvek duguje više nego što to preduzeće duguje bankama. Bajatović je rekao da je „Srbijagas” prodavao gas po nerealnim cenama, a da nije suštinski pomogao stanovništvu, dok je nešto malo pomogao privredi. On je navao da vlada nije ukinula investicione kredite „Srbijagasu”, što znači da će biti nastavljene aktivnosti na Južnom toku, skladištima, gasnim elektranama i gasifikaciji u Srbiji. Bajatović, koji će održati danas konferenciju za novinare povodom donošenja konačne investicione odluke za „Južni tok” u Srbiji, najavio je da će u hotelu „Hajat” biti održana svečana sednica akcionara tog projekta, odnosno predstavnika „Gasproma” i „Srbijagasa”.

Ugovor će biti pretočen u jedan cirkular koji će važiti za sve učesnike „Južnog toka” - Bugarsku, Srbiju, Mađarsku, najavio je Bajatović. „Srbija je prva zemlja koja će potpisati sve finansijske elemente za početak gradnje 'Južnog toka'“, najavio je Bajatović i dodao da će Srbija od toga imati korist od oko 200 miliona evra godišnje.

You are here:   PočetnaVESTIBajatović: do Nove godine gas neće poskupeti