«  septembar 2024  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 13 mart 2014
Štampa

Dugo najavljivana kupovina od strane AD „Dunavprevoz“ iz Bačke Palanke, odnosno prodaja državnog dela kapitala „Severtransa“ iz Sombora, izgleda da ulazi u završnu fazu, prenose mediji. Jer, većinski vlasnik „Dunavprevoza“, zvanično najuspešnijeg javnog prevoznika u oblasti putničkog saobraćaja u Vojvodini Milenko Damjanić definitivno je prelomio.

Kupićemo somborski „Severtrans“, odnosno državni deo kapitala te firme, a to znači da bismo preuzeli i oko 200 radnika – kaže Damjanić. – Ponudu smo poslali Agenciji za privatizaciju i Ministarstvu privrede, a uskoro očekujemo odgovor.

Naša kompanija s oko 250 zaposlenih, odgovorno javno tvrdim, a to je danas u Srbiji retkost, lider je u putničkom saobraćaju u Vojvodini i posle „Laste“ najuspešnija u Srbiji. Osim linija u ovom delu bačkog priobalja, a mislim na južnu Bačku, imamo iz Novog Sada šesnaest polazaka za Beograd.

Takođe, naša turistička firma angažuje sopstvene najluksuznije autobuse, posebno prema Grčkoj i drugim turističkim destinacijama, pa je naša procena da uz postojeće kapacitete, ljude, autobuse i stanične objekte, možemo garantovati zaposlenima u sadašnjem „Severetransu“ redovna, a za uslove Srbije solidna primanja.

U „Dunavprevozu“ od vremena privatizacije (nepuna decenija), konstatuju poznavaoci prilika, a dolaskom Damjanića, prestala je era autobusa u stilu „Ko to tamo peva“.

Novi, sada već stari vlasnik, obnovio je vozni park, modernizovao auto-bazu u Bačkoj Palanci, takođe adaptirao autobusku stanicu, koja se smatra za jednu od najsavremenijih u Srbiji i poklon građanima putnicima u Bačkoj Palanci.

Danas imamo oko 70 autobusa, i to uglavnom najsavremenijih, odavno smo prevazišli lokalne i regionalne linije, a nedavnom kupovinom četiri nova „dabldekera“, spratna autobusa, pored postojećih luksuznih autobusa, svrstali smo se u red onih koji se mogu ravnopravno u javnom prevozu nositi s evropskim kompanijama – konsattuje Damjanić i sprema se na put u Sombor, koji i nije tako daleko od Bačke Palanke.

Prijava