«  septembar 2024  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 11 avgust 2014
Štampa

Na priče o pojavi bakterija u vodi za piće na dva punkta u gradu ( Mesara „Matijević „ i Picerija „ Zamak“) koja je prošle nedelje izazvala priličnu paniku među građanima, stavljena je u ponedeljak tačka.

Prema rezultatima analiziranih uzoraka vode iz ta dva punkta koji su uzeti prošlog četvrtka, ali i ostalih sedam uzetih uzoraka, Zavod za javno zdravlje Sombor saopštio je  da“ mikrobiološkim i hemijskim kvalitetom odgovaraju zahtevima Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće“

-Nakon svega onoga što se dešavalo tokom prošle nedelje, a odnosi se na neispravnost vode koja se lokalno desila u objektima mesare „ Matijević „ i Piceriji „ Zamak „ građanima saopštavamo da smo izvšili dezinfekciju tih mesta i korektivno uzorkovanje vode  ali i da smo uzorke uzeli i na ostalim punktovima u gradu - na izvorištu sirove vode, izvorištu prečišćene vode, u Mlekari u ulici Branka Radičevića, Bifeu „ Zavičaj“ i Pekari „ Tri brata“ na Somborskom putu , Mini pekari „ David“ u Prigrevačkoj ulici ,  ugostiteljskoj radnji u ulici Srpskih vladara, kao i sa vodotornja u Prigrevici. Takođe su uzorci uzeti za analizu i u Svilojevu u TR „Jo-Jo“ i Mina marketu u Glavnoj ulici. Svi rezultati  koji su uzeti 6. avgusta i koje smo zvanično dobili 11. avgusta, nedvosmisleno govore da je voda u Apatinu ispravna za piće o čemu je obaveštena i sanitarna inspekcija. Ustanovljeno jeste da je u mesari  bila lokalna infekcija jedne slavine, jer je druga bila ispravna, i tu ćemi mi  otkloniti problem. Dezinfikovaćemo tu slavinu i tretirati je jakim dezinfekcionim sredstvom i naložićemo vlasniku da slavine održava u ispravnom stanju. Ponovljeni uzorak u piceriji  gde je slavina dezinfikovana pokazala je ispravnost vode za piće. Napominjem takođe da su čak i analize vode koje su rađene 4. avgusta, dva dana pre datih poslednjih uzoraka, za Prigrevicu i Svilojevu, koje su takođe na našoj mreži, pokazale potpunu ispravnost mikrobiološki i hemijski. Dakle, sva voda iz vodovodne mreže Apatina je potpuno zdrava i ispravna za piće- nkaže za TV Apatin direktor JKP „Naš dom „ Mirko Pavlović.

Prijava