VREME DANAS U APATINU

«  februar 2020  »
pusčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 17 april 2012
Štampa

U organizaciji opštinskog udruženja Saveza inavlida rada u banji Junaković je održana tradicionalna 7. po redu “Tucijada” pokrajinsko prvenstvo vojvođanskih penzionera u tucanju uskršnjim jajima.

Kao i svake godine u vreme uskrsa Apatin je i ovog puta bio centar okupljanja penzionera inavlida rada iz cele pokrajine. Došli su sa svih strana, sve u svemu oko 350 pripadnika trećeg doba iz 17 vojvođanskih opština.


Prisutne su pozdravili predstavnici lokalne samouprave Miodrag Bakić, zamenik predsednika opštine i Milan Škrbić predsednik SO Apatin, a Stana Svilarov predsednica Saveza invalida rada Vojvodine je istakla značaj okupljanja penzionera svake godine na uskrs u Apatinu.


U prvoj disciplini, ubacivanju jaja u koš takmičari su se tek zagrevali pa su jaja više letela po sali nego što su upadala u koš. Nakon puno neizvesnosti dobijen je i pobednik- tereza Ivović iz Apatina. Druga disciplina kotrljanje jaja na metu bila je sretna za Jovana jovanovića iz žablja, čiji su hitci bili najprecizniji a šarena kuvana jaja bačena iz njegove ruke bila najbliža centru. Disciplina bacanje obruča na jaje je protekla u velikom iščekivanju jer je prethodila glavnom događaju večeri. Ruka Dragana Bujišića nije zadrhtala prilikom bacanja obruča pa je on i pobedio u ovoj disciplini.
U glavnoj disciplini tucanju uskršnjih jaja pobedio je Slavko Rupar iz Nove Gajdobre koji će do narednog uskrsa nositi počasnu titulu pobednika apatinske tucijade.

You are here:   PočetnaVESTIOdržana penzionerska tucijada