«  septembar 2024  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 19 jun 2015
Štampa

Ovogodišnji, 23. Pozorišni maraton počeo je u nedelju u Somboru  izvođenjem predstave za decu „Magareće godine”, u režiji Marka Manojlovića i izvođenju Pozorišta „Boško Buha” iz Beograda. Večernji program nastavljen je otvaranjem izložbe fotografija „Stvaram pozorište - Ispred i iza scene” Vojislava Voje Kilibarde koja je naišla na odličan prijem kod publike. Pozorišni maraton svečano otvorila Tanja Bošković uz stihove čuvene pesme iz filma  „Balkan ekspres”, „Nemoj da brigaš“.

Nakon izvođenja predstave „San letnje noći”, u režiji Đurđe Tešić, publika je glumce nagradila  petominutnim aplauzom. U prepunoj sali pozorišta, u čijim redovima su sedeli i mnogi Apatinci viđena je modernizovana interpretacija  Šekspirovog teksta, u kojem su se provlačila neobična muzička izvođenjai kostiminespojivi sa vremenom u kome je priča nastala.

U utorak je izveden komad „Beton mahala” Dramske trupe „Joj, evo ih ovi”. Predstavu  su režirali Branislav Trifunović i Rifat Rifatović, a izvedba glumaca je. odševila  publiku prikazom religijskih i političkih ekstrema u Novom Pazaru , gde je izvođewe bilo i zabranjeno.

Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula gostovalo je sa predstavom „Telma i Luiz” u režiji Dalibora Matanića, koji je napisao i tekst po motivima scenarija Kali Kuri.

Danas (petak) od 12 č. biće prikazana predstava “Crvenkapa”, Narodno pozorište Užice, od 19č. na repertoaru su “Balerine” SKC Novi Sad, a od 21č “Mali mi je ovaj grob” Bitef teatra. Od 23č. Na somborskom Trgu najavljen je spektakularan koncer “Bajage I Instruktora”.

Sutra (subota) zatvara se pizorišni festival predstavama od 20č “Izdaja” Jugoslovenskog narodnog pozorišta, od 22č. sledi predstva “Rodeo”, a od 00.00 završna predstava domaćina “Dvadeset tru u dvadeset četiri”, režije Dušana Jovića, nakon čega će biti svečano zatvaranje festivala, dodela godišnjih nagrada za najboljeg glumca i glumicu i nagradu „Iza kulisa“, kao i cvetni udar, pa sve do ujutru.

Prijava