«  septembar 2024  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 18 septembar 2015
Štampa

Hrvatska je za sav saobraćaj zatvorila prethodne večeri sedam prelaza prema Srbiji, dok je na graničnom prelazu Bajakovo rečeno da je taj prelaz i dalje otvoren za saobraćaj.

Šef smene stanice hrvatske granične policije Bajakovo, Damir Culi rekao je Tanjugu da je granični prelaz Bajakovo na granici između Srbije i Hrvatske ostao otvoren, da radi normalno i da je prohodan za sav saobraćaj

U saopštenju hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova, koje prenose mediji navodi se sledeće:

- Hrvatska je zatvorila sedam graničnih prelaza prema Srbiji. Granični prelazi ostaće zatvoreni do daljnjeg. Za 24 sata 11.000 izbeglica ušlo je u tu zemlju. Kritična tačka bila je Tovarnik, gde su izbeglice, u jednom trenutku, probile policijski kordon.

Za sav saobraćaj zatvoreni su granični prelazi Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Tovarnik, Erdut i Batina, zbog povećanog dolaska imigranata, objavio je Hrvatski auto-moto savez (HAK).

Kako je preneo Indeks.hr, Policijska uprava vukovarsko-sremska i PU osječko-baranjska su, na osnovu člana 195. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i člana 96. Zakona o upravnom postupku, donele rešenje o zabrani saobraćaja na delovima državnog puta na granici Hrvatske sa Srbijom u području graničnog prelaza Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina i Erdut.

Ove mere su se primenjivale periodično u petak od popodnevnih sati, a trenutno su sve aktivne i na snazi su do daljnjeg, navodi MUP Hrvatske, prenela je hrvatska agencija Hina.

Najveći broj izbeglica tokom dana je u Hrvatsku ušao iz Srbije preko graničnih prelaza Tovarnik i Batut.

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je ranije da će Hrvatska zatvoriti granicu ukoliko se ponovo dogodi da toliki broj ljudi u jednom danu uđe u zemlju i pozvao izbeglice da ne dolaze u Hrvatsku, a Srbiju da zaustavi migrante.

Prijava