«  septembar 2024  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 14 januar 2016
Štampa

Pod pokroviteljstvom Skupštine opšine Apatin i uz tehničku podršku Udruženja pedagoga fizičke kulture „Svi na sport“ od  26. decembra do 12. januara  odigran je  tradicionalni Novogodišnji i Božićni turnir u malom fudbalu u hali OŠ“Žarko Zrenjanin“.

Na turniru su učestvovale ekipe koje su  bili podeljene u kategorije petlići, mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti i seniori. Prijavljeno je bilo ukupno 27 ekipa od toga 13 seniorskih ( podeljenih u A i B grupu), 3 kadetske, po 4 u konkurenciji starijih i mlađih pionira i tri u kategoriji petlića. Turnir  se igrao po pravilima futsala, a ukupni nagradni fond je  iznosio100.000 dinara.

Posle veoma zanimljivih i neizvesnih utakmica po grupama, u polufinalima i finalima dobili smo i pobednike u svim uzrastima. U velikom finalu u konkurenciji seniora ekipa “Česma invest” 7:1 bila je bolja od ekipe klub”Damit” i zasluženo osvojila pobednički pehar. U utakmici za treće mesto kafe”Trik” savladao je ekipu “Sombor” 8:4. Kapiten Česma investa Nemanja Marin proglašen je za najboljeg igrača turnira,  Nikola Ićitović iz Damita je najbolji golman , a njegov saigrač Nikola Štrbac najbolji strelac u konkurenciji seniora sa 19 postignutih golova.

Ekipa “Papir šop plus” trijumfovala je u kategoriji kadeta, a najbolji igrač je Pavle Zorić, najbolji golman Stefan Rodić, a najbolji strelac je Dragan Stančević sva trojica iz pobedničke ekipe. U kategoriji mlađih pionira pobednik je ekipa “Česma invest” koja je u finalnoj utakmici savladala 3:0 “Gold ekskluziv” , a za najboljeg igrača izabran je Robert Geler, najbolji strelac je Uglješa Gršić, a najbolji golman Aleksa Majstorović sva trojica članovi pobedničke ekipe.

Kod starijih pionira najviše su pokazali članovi ekipe”Damit”i osvojili zasluženo prvo mesto. Drugi su bili dečaci iz ekipe “Paksel”, a treći je “Olimpik”. Za najboljeg igrača među starijim pionirima proglašen je Luka Bajić  iz Damita, najbolji strelac je njegov saigrač Luka Kolaić sa 9 postignutih golova, a prvi golman u konkurenciji starijih pionira je Aleksandar Pilipović takođe član Damita. Najboljim ekipama i pojedincima uručene su medalje, diplome i pehari od strane organizatora i predstavnika lokalne samouprave.

Finalnog dana turnira odigrane su i dve revijalne utakmice. U prvoj su se se sastali veterani, a posle njih je odigran memorijalni susret “Dr Mladen Basta” u čast jednog  od najvećih zaljubljenika u  mali fudbal koji je imala opština Apatin, sportskog radnika, lekara i velikog humaniste.

Prijava