VREME DANAS U APATINU

«  novembar 2018  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 09 septembar 2018
Štampa

Kreditne linije Razvojnog fonda Vojvodine još uvek su otvorene, a novčanih sredstava na raspolaganju ima sasvim dovoljno.Pravnim licima i preduzetnicima na raspolaganju su četiri konkursne linije namenjene finansiranju investicionih ulaganja, trajnih obrtnih sredstava, razvoju turizma i kratkoročnih obrtnih sredstava, dok je registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima na raspolaganju šest konkursnih linija namenjenih finansiranju investicija u okviru IPARD programa, kupovini poljoprivrednog zemljišta, trajnih obrtnih sredstava, te raznih investicija u poljoprivredi, nabavci nove mehanizacije i razvoja turizma. 

"Svakodnevno obilazimo lokalne samouprave, razgovaramo sa nosiocima privrednih aktivnosti i maksimalno izlazimo u susret njihovim zahtevima. Trudimo se da razumemo njihove probleme i prilagodimo naše konkursne linije kako bi primarno njima olakšali finansiranje svog poslavanja, a shvatamo da će rezultat toga biti upravo razvoj preduzetništva, smanjenje nezaposlenosti i na kraju podsticaj izvoza dok istovremeno podstičemo i ravnomerni regionalni razvoj prilagođavanjem kamatnih stopa manje razvijenim opštinama. Tako su kamatne stope za korisnike naših kredita koji dolaze iz slabije razvijnih opština svega od 1 do 2 procenta, dok se korisnici iz razvijenijih opština mogu zadužiti po kamatnoj stopi od 2 do 3 procenta“ izjavio je Miloš Jovanović iz Razvojnog fonda APV.

Važno je istaći da je u Razvojni fond za prvih šest meseci 2018. godine pristigao rekordan broj kreditnih zahteva u vrednosti 1.050.000.000 dinara, dok je odobreno ukupno blizu 800 miliona dinara. Jovanović je naglasio da su konkursne linije opravdale očekivanja i pokazaleda ukoliko se programi kreiraju u skladu sa potrebama privrednika i poljoprivrednika, rezultati ne mogu izostati.

You are here:   PočetnaVESTIKreditne linije Razvojnog fonda Vojvodine još uvek otvorene