VREME DANAS U APATINU

«  februar 2020  »
pusčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 09 decembar 2018
Štampa

Udruženje žena „Panonske dobre vile“ iz Prigrevice učestvovale su na konkursku koji je raspisala lokalna samouprava. Odobrena sredstva pomogla su da se izvrše planirane aktivnosti, ali i opremi prostor udruženja. 

-Dobijenim sredstvima kupile smo mašine overkok i šivaću mašinu, peglu, dasku za peglanje, sitne alate, neophodne materijale i druga sredstva za rad konce, igle, makaze, boje za tekstil, policu i pano za izlaganje i odlaganje završenih radova, kao i jedno grejno telo u vidu kvarcne peći da bi, za razliku od predhodnih godina mogle da se aktivno okupljamo i sprovodimo svoje planove i u hladnijem delu godine, što do sada nije bilo moguće, pa smo preko zime pravile duge pauze, rekla je Jelena Karajanković, predsednica udruženja. Zahvaljujući dobijenim sredstvima od opštine Apatin, koja je uvidela kavalitetan i požrtvovan rad udruženja održana je radionica krojenja i šivenja, kao i oslikavanja tekstila na kojima su nastali Ekološki cegeri sa narodnim motivima.

-Na ovaj način spojile smo nekoliko ciljeva udruženja, a to je ekonomsko osnaživanje žena, kroz sprovedene obuke, zatim  širenje ekološke svesti kroz izradu cegera za višekratnu upotrebu i očuvanje tradicije kroz motive koje smo oslikavali na cegerima, rekla je Karajanković.

You are here:   PočetnaVESTIUdruženje žena „Panonske dobre vile“ iz Prigrevice, dobile nova sredstva za rad