«  februar 2021  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 03 jul 2012
Štampa

Vlada Vojvodine biće formirana u narednih nekoliko dana, a najkasnije do 10. jula.
Nema razloga da to traje duže jer mi i sami, kao stranka imamo neophodnu većinu.

Ali uprkos tome, nismo želeli da sami formiramo vladu, nego smo potpisali sporazum sa SVM i za predsednika pokrajinskog parlamenta je izabran Pastor Ištvan, rekao je juče Bojan Pajtić, odgovarajući na pitanje novinara o formiranju nove pokrajinske vlade a prenosi informativna služba Vlade Vojvodine.

Veoma nam je važno da uputimo jasan signal svim nacionalnim zajednicama da želimo da očuvamo višeetničku, višejezičku strukturu Vojvodine i preostaje nam da obavimo razgovore sa potencijalnim partnerima. Ono što vidimo da se dešava u Republici u političkom smislu potpuno je suprotno onome što je bila politička volja građana Vojvodine. Napominjem da stranke koje će najverovatnije formirati republičku vladu u ovom momentu su u pokrajinskom parlamentu zauzele samo 35 sedišta od 120, odnosno ne uživaju, više nego jasno, podršku naših građana.

Vlada bez Demokratske stranke svakako ne odgovara onome što je bila poruka građana Vojvodine na prethodnim izborima. Sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine još obavljamo razgovore, ali bila ona deo vladajuće većine ili ne, mi ćemo imati snažnu, stabilnu, proevropsku većinu u Skupštini APV, i nastaviti politiku otvaranja novih radnih mesta, razvoja privrede i primene evropskih standarda u svim oblastima društvenog života - rekao je Pajtić.