«  jul 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 24 mart 2024
Štampa

Nova donacija Meridian fondacije na Kosovu i Metohiji

U mestu Staro Gracko, koje se nalazi u okolini Gračanice, na Kosovu i Metohiji, jedan fudbalski klub „Gracko“ suočava se sa određenim problemima, a jedan od najvećih je činjenica da na svom terenu, u svom selu, nikako ne mogu biti domaćini.   Primorani su da sve utakmice igraju u centralnoj Srbiji, a finansijski izazovi s kojima se tom prilikom susreću su takođe veliki. Meridian fondacija „Od srca s ljubavlju“, prepoznavši značaj opstanka sportskih klubova na Kosovu i Metohiji, donirala je klubu novčana sredstva, kako bi izrazila veliku podršku, ali i zahvalnost za borbu i razvijanje sportskog duha.

 

 S obzirom na to da su oni ti koji su čuvari srpske kulture, tradicije i istorije i koji to rade na najlepši mogući način – baveći se sportom, mi smo ti koji njima dugujemo veliku zahvalnos. Ovom prilikom želimo njima da zahvalimo za sve i da naglasimo da smo izuzetno ponosni što smo deo ove priče“, rekla je predstavnica Meridian fondacije, Jelena Jocić.   Klub postoji od 1979. godine, takmiče se u Zoni Jug, a sa svojom seniorskom ekipom beleže i značajne uspehe. Prema rečima Jovana Matovića, predsednika FK „Staro Gracko“, nekada su na svom terenu dočekivali brojne protivnike, dok im je sada dopušteno samo da treniraju, bez mogućnosti da bilo koga ugoste kod svoje kuće.  „Kao domaćini igramo utakmice u Kuršumiliji, jer nam je ovde zabranjeno da igramo i to je poznato svima. Imamo 25 do 30 fudbalera. Zavisimo od ljudi dobre volje, jer nemamo druga sredstva za finansiranje, snalazimo se..“, izjavio je gospodin Matović. 

 

 Koliki je značaj donacije koju im je tom prilikom uručila Meridian fondacija, istakao je direktor Kluba Jovan Ćirković, uz veliku zahvalnost što predstavnici Fondacije, njihovo selo posećuju čak drugi put u izuzetno kratkom periodu.   „Vrlo ste bitni, vi ste nam za Božić doneli paketiće za decu, sad evo i donacija za fudbalski klub, što znači da ste nam mnogo pomogli. Vaše malo za nas znači mnogo, znači život u ovom selu. Vidite i sami i deca dolaze ovde, to je neka oaza mira i ja koristim priliku da se zahvalim, stvarno ste ispali ljudi, dobri prema nama, pre svega ljudi, a i donatori.

https://youtu.be/q74YovRUSIo

 Ta donacija će mnogo, mnogo da nam znači“, istakao je Jovan Ćirković.  Proslavljeni srpski košarkaš, Marko Simonović, koji je poreklom iz Prištine, pozdravio je i podržao akciju Meridian fondacije, a našoj deci sa Kosova poslao je i specijalne poklone. Simonović je, sada podržao i fudbalski klub.   „Zaista, svaka im čast. Njihova hrabrost i odlučnostu su za veliko poštovanje, znam i da nereto odbijaju pomoć druge strane, tako da bih iskoristio priliku da apelujem na sve ljude dobre volje da pomognu kako god mogu. Zaista ćemo svi da uradimo sve što treba da im malo pomognemo, olakšamo, pa se nadam da ćemo se videti i na nekom narednom treningu ili utamici“, poručio je bivši košarkaški reprezentativac, Marko Simonović.

Prijava