AKTUELNOSTI
APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE ...

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME...

HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

VREME DANAS U APATINU

«  jun 2020  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 21 septembar 2012

Danas je održana 3. sednica Skupštine opštine Apatin. U izuzetno mirnoj i tolerantnoj atmosferi, odbornici su za svega sat i po vremena usvojili 17 tačaka dnevnog reda.

U prvom planu i ovom prilikom su bile finansije, pa je tako usvojena I odluka, odnosno odluka izveštaj o izvršenju opštinskog budžeta za period januar-jun ove godine. U izveštaju, koji je podnela Sonja Tepavac, rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije je navedeno da su u ovom periodu ostvareni ukupni prihodi i primanja u iznosu 512.370.901 dinar, što predstavlja 61 odsto u odnosu na plan:Ukupni rashodi i izdaci budžeta u periodu januar-jun iznose 510.114.685 dinara, ili 61,6 odsto od planiranog iznosa. U njihovoj strukturi najveći procenat učešća, sa 33,17 odsto imaju rashodi iz kojih se sredstva izdvajaju za održavanje puteva i komunalnu izgradnju, posredstvom Direkcije za izgradnju.

Iako se proteklih dana u javnosti polemisalo o opravdanosti odluke o brisanju zaštite sa Spomenika prirode grupe hrastova lužnjaka kod “Jelenskog ostrva”, kao i hrasta lužnjaka u šumi Kurjačica, ni vlast ni opozicija na današnjoj sednici nisu imali komentar prilikom usvajanja ove odluke, koju je obrazložio Nikola Marčeta, načelnik komunalne inspekcije:Odbornici su usvojili i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o stipendiranju studenata. Prema ovoj odluci studenti ostvaruju pravo na opštinsku stipendiju, pod uslovom da redovno upisuju sledeću školsku godinu. Odluka je dopunjena stavom, kojim se uređuje obaveza da su studenti, koji su ostvarili pravo na stipendiranje, dužni da najkasnije do 15. novembra dostave dokaz o upisanoj narednoj školskoj godini, jer u suprotnom gube pravo na stipendiranje.

Bez polemičnih tonova usvojen je i predlog Odluke po kojoj će svoje funkcije profesionalno obavljati predsednik apatinske opštine i njegov zamenik, zatim potpredsednik Skupštine i sekretar SO Apatin, dok će predsednik Skupštine svoju funkciju obavljati volonterski do momenta isteka, ili prestanka mandata.
Umesto Željka Vučetića i Miloša Đerića sa izborne liste liste dr Živorad Smiljanić-SPS-PUPS, koji su podneli ostavke na odborničke mandate, verifikovani su mandati Veri Milentijević i Stevanu Papu, koji su dali svečanu izjavu.
Odbornici su dali saglasnosti na novi cenovnik mesečnih karata za đake i radnike koji koriste usluge “Apatintransa”. Cene su povećane za 10 odsto, što je obrazloženo, povećanjem cena goriva i ostalih činilaca koji utiču na troškove poslovanja.
Na sednici je usvojen izveštaj o radu, kao i godišnji plan rada Predškolske ustanove “Pčelica”, kao i izmene i dopune odluke o organizaciji i sistematizaciji poslova u Javnom preduzeću Direkcija za izgradnju.