«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 24 januar 2013

Vest koja je obeležila početak godine u opštini Apatin jeste dolazak predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića koji je u svojstvu predsednika Socijalističke partije Srbije u sredu dao podršku apatinskim socijalistima na predstojećim pokrajinskim i izborima u mesnim zajednicama, zakazanim za 17. februar.

Ispred hale OŠ „Žarko Zrenjanin“ premijera Srbije  i prvog čoveka Socijalističke partije srdačno je dočekalo rukovodstvo Opštinskog odbora SPS-a na čelu sa dr Živoradom Smiljanićem i njegovim najbližim saradnicima. Na ulazu u halu pozdravljeni su uz ovacije i buran aplauz više od hiljadu okupljenih građana. 

 

Pozdravljajući prisutne, vodeći čovek apatinskih socijalista se prisetio 2000. godine kada je DOS došao na vlast.

- Rukovodili su se samo sa jednim ciljem, a to je uništenje SPS-a. Tada, u trenutku kada su se mnogi uplašili, pokolebali i pobegli, Ivica Dačić, je imao političku mudrost da SPS dovede u rang najuspešnijih partija u državi. Dačić je ujedno imao hrabrost, da kao ministar unutrašnjih poslova, počne sa hapšenjem vodećih srpskih mafijaša.

Apatinski SPS danas broji više od 3.000 članova i jedna smo od najorganizovanijih partija u Srbiji. Kada smo 2004. godine došli na vlast, zatekli smo rasturena preduzeća. DOS-ova vlast  je upropastila preko 20 apatinskih firmi po ubrzanom postupku privatizacije, a preko 5.000 radnika je ostalo na ulici - rekao je izmedju ostalog dr Zivorad Smiljanic, predsednik OO SPS-a Apatin.

Kada je za govornicu izašao Ivica Dačić, prisutni građani su uzvikivali njegovo ime, pozdravljali ga ovacijama. Dačić je bio vidno oduševljen kako je dočekan u Apatinu, u kome nije prvi put.

- Svih ovih godina sinonim za uspešan rezultat  je bio Apatin. Želim da vam se svima zahvalim i čestitam na takvom rezulatatu. To nije bio marketinški potez, a građani su dali glas dr Smiljaniću jer je on za svoju opštinu ostvario sve ono o čemu je govorio. Na delu je realizovano ono što je u drugim sredinama bila priča o tome šta želi SPS. Moramo da nastavimo sa dobrim radom i na takav nacin pokazati ideje SPS-a u praksi. Danas su došli na naplatu svi računi iz prošlosti. U Vladi Srbije smo odgovorni za rešavanje problema koje mi nismo napravili. Teška ekonomska situacija je rezultat godina koje su iza nas. Srbija je bila zemlja u kojoj smo imali visoku inflaciju, najveću stopu nezaposlenosti, najniže penzije, najviše kamate stranih banaka i vrtoglavi ekonomski pad koji smo uspeli da zaustavimo - kazao je IVica Dacic, predsednik SPS-a.

Poslanički kandidat SPS-a dr Dragan Rastović, je ukratko izneo podatke iz svoje biografije, a  okupljenim građanima se obratio i Miloš Đerić, predsednik omladine OO SPS-a Apatin i kandidat za člana Saveta MZ Apatin.

Nakon ovog izbornog skupa premijer Dačić i predsednik opštine dr Smiljanić su sa saradnicima nastavili razgovore u Banji „Junaković“.

U umetničkom delu programa nastupali su  članovi Gradskog kulturno-umetničkog društva "Dunav" i Kulturno-umetničkog društva "Prigrevica".

Prijava