AKTUELNOSTI
APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE ...

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME...

HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

VREME DANAS U APATINU

«  jun 2020  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 12 april 2013

Danas je održana 9. sednica Opštinskog veća na kojoj su razmotrene i utvrđene 23 tačke dnevnog reda, među kojima je bilo utvđivanje predloga odluke o prvim izmenama i dopunama odluke o budžetu za 2013. godinu odn. rebalans buđžeta.Razlog zadonošenje rebalansa buđžeta, kako je rečeno na sednici Opštinskog veća, nalazi se u potrebi otvaranja nove aproprijacije kod JP Direkcija za izgradnju, kao i zbog opredelenja lokalne vlasti da se u Apatinu prvi put izgradi Klizalište. Više o ovoj odluci je članove veća upozano dr Žvorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin.

U periodu januar – mart 2013. godine u budžetu opštine Apatin ostvareni su ukupni prihodi i primanja u iznosu od 200.365.102,80 din. ili zajedno sa prenetim sredstvima 210.218.002,92 dinara, što čini 20,53 odsto planiranih prihoda i primanja na godišnjem nivou, o čemu je prisutne izvestila Sonja Tepavac - Načelnica za finansije u opštini Apatin

Članovi opštinskog veća utvrdili su i predlog rešenja o davanju saglasnosti na cene komunalnih usluga u MZ Sonta i usvojili izmenu godišnjeg programa poslovanja JKP-a Naš dom za 2013. godinu. U obrazloženju, Mirko Pavlović, direktor JKP-a Naš dom je kazao da je sadašnja cena vode nedovoljna i izuzetno niska, te da ne obezbedjuje pokrivanje troškova proizvodnje i distribucije vode, kao i da je jedna od najnižih u okruženju i šire što pokazuju i svi dostupni podaci. Pavlović je kazao da će povećanje biti neznatno tj. samo 7 din. po m3, što bi uvećalo mesečni račun za domaćinstva od 160 do 210 dinara.

Rukovodstvo JKP-a Naš dom je prilikom donošenja ovog simboličnog povećanja vodilo računa o finasijskoj situaciji svojih korisnika i sugrađana, ali i o sigurnosnom sistemu snabdevanja vodom i kvalitetu usluge koja se pruža, a koja je nazavidnom nivou kada pogledamo kvalitet vode u okruženju.

Članovi opštinskog veća su utvrdili i program izmene poslovanja JP direkcija za izgradnju Apatin za 2013. godinu, a kao zacrtani prioriteti su nastavak izgradnje nove pijace, početak izgradnje Trag Nikola Tesla i raspisivanje tendera za izgradnju nove luke, o čemu je na sednici govorio dr Smiljanić.

Znatan deo sednice bio je posvećen razmatranju finasijskog izveštaja Doma zdravlja Apatin, statutu za JP putničkog pristaništa i marine, operativnom planu za odbranu od poplava, kao i konstatovanj datuma početka jubilarnih 50. apatinskih ribarskih večeri koje će se održati od 2.jula do 7 jula. Takođe je na sednici konstatovan datum održavanja 4. Ličke olimpijade koja će se održati 6. jula u okviru jubilarnih 50. apatinskih ribarskih večeri.