«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 08 jun 2013

Vodostaj reke Dunav je u porastu u odnosu na juče i danas je viši za deset do 30 cm.  Danas je Dunav zabelezen na 620 cm I kako ocenjju nadlezni nema razloga za paniku ali svi moraju biti u pripravnosti ukoliko nas sve iznenadi veliki vodeni talas koji se ocekuje da ce stići iz Evrope. Ovo je bila I jedna od tacaka dnevnog reda na sednici opstinskog veca.

Predstavnici Javnog preduzeća "Vode Vojvodine", Vojske Srbije i druge nadležne institucije su na oprezu ukoliko bude elementarne nepogode i podsećaju da će, prema prognozama, vodostaj Dunava kod Bezdana 14. juna dostići 720 santimetara što je za 20 santimetara više od zone vanredne odbrane od poplava. Na sednici pokrajinskog Štaba za vanredne situacije, kojoj su prisustvovali i predstavnici Vojske Srbije, predstavnik sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Đorđe Babić je napomenuo da je svim nadležnim organima i institucijama naloženo da prate stanje na terenu i da se pripreme za reagovanje ukoliko to bude potrebno.

On je dodao da su jedinice tog sektora spremne da na vreme pruže odgovarajuću pomoć u evakuaciji i sklanjanju imovine iz vikend naselja neposredno uz reku, ako budu ugrožena. Prema procenama "Voda Vojvodine" troškovi ove odbrane od poplava premašiće 30 miliona dinara tako da bi, kako je rečeno na sednici štaba, pokrajinska vlada bi to trebalo da ima u vidu prilikom rebalansa ovogodišnjeg budžeta.Galonja je ranije rekao da, kada je reč o Novom Sadu, ne bi trebalo da dođe do tolikog povećanja vodostaja da bi se proglasila vanredna odbrana od poplava. On je naglasio da su sve službe JVP "Vode Vojvodine" maksimalno angažovane, da se konstantno prati situacija na terenu i da veruje da neće biti probijanja nasipa. Iz "Voda Vojvodine" poručuju da je izvesno da će vikend-naselja, izgrađena u koritu Dunava, biti poplavljena, što nije neuobičajena pojava.

Prijava